Megaloppis i Majorna - del 2.

Den gångna helgen besökte jag för första gången megaloppisen i Majorna i Göteborg och jag kom hem i söndags kväll med ett väldigt fint minne. Här kommer det andra inlägget därifrån.
 
Vid lunchtid styrde vi kosan mot Stigbergstorget. Notera den legendariska skivbutiken Bengans i bakgrunden.
 
 
Jag hittade en vacker vintagekjol för en tjuga och en ovanlig dockskåpsstol för det dubbla, 40 kr. Någon som med fördel bodde i Göteborg kom en stund efter att jag tog den här bilden, bärande på det läckra lilla hallbordet i teak. Undrar vad det kostade.
 
 
Tomtar, koppar, buddhor. Oväntade kombinationer.
 
 
Ett av de klart snyggaste retro-smörgåsborden på loppisen. Den här killen hade koll.
 
 
Allmäna vägen (roligt gatunamn!) var det full kommers. Det var nästan lite jobbigt..
 
 
..så då vi kunde, vek vi av på smågator. Det var där överraskningarna fanns. Jag kom hem med tre utsökta vintageklänningar, en söt vintagekjol och tre små nätta sommaröverdelar.
 
 
I en liten park hittade jag en underbar liten dockservis i porslin för en femma! Den hamnar i mitt nyaste dockskåp.
 
 
Vid fyra på eftermiddagen var jag och mitt loppissällskap Jan rätt så slitna och bestämde oss för att runda av.
 
 
Vi satte oss på vagnen och jag bestämde mig för att jag såklart återvänder nästa år. Majorna, will you have me?
 
 
Ni kanske är nyfikna på vad jag köpte? Det dyker upp i ett inlägg snart!

Megaloppis i Majorna - del 1.

I helgen for jag trettio mil norrut för att besöka lilla London, Sveriges framsida - Göteborg. Anledningen till resan var den årliga megaloppisen i stadsdelen Majorna, "mega" gjorde verkligen skäl för sitt namn, trots att vi lade hela dagen från tidig morgon till sen eftermiddag hann man inte med alla borden. På varje gatstump, varje torg och varje parkering var det filtar, öppna bakluckor, klädställningar och bord. Det var i särklass den trevligaste och största loppisen jag någonsin besökt! 
 
Det här är den första bilden jag knäppte tidigt på morgonen när solen inte ens hade börjat titta fram. "-Arne Vodder?!" skrek jag till när jag såg den lilla hallbyrån men mitt loppissällskap Jan som visste bättre förklarade att den är svensktillverkad och alltså inte en Vodder. Men väldigt lik!
 
 
Andra bilden jag tog. Oj, oj, oj vilken rullgardin! Den känner jag nog många som gärna hade lagt vantarna på.
 
 
Vid åttatiden strosade vi i kvarteren vid Mariaplan och där var det uppackning.. 
 
 
..och iordningställning för fullt.
 
 
Tempot var ganska lugnt vid den tiden, senare på dagen blev vädret underbart vackert..
 
 
..och det lockade nog fram extra många säljare och köpare på gatorna och torgen.
 
 
Fyndchansen bedömmer jag som stor, även om jag själv inte kom hem med några vita Upsala Ekeby-krukor eller vaser. Det letar jag ju alltid efter. Däremot kom jag hem med en hel del annat! Billiga priser var det, ni ser ju själv nedan. Fint retroporslin för en tia eller tjuga.
 
 
Stötte på två riktigt gamla elljusstakar, så pass åldersstigna exemplar är det inte alltför ofta man ser.
 
 
Bebyggelsen i stadsdelen gjorde upplevelsen om möjligt ännu trevligare. Nedan ser ni två blekgröna exemplar..
 
 
..av s.k "landshövdingehus", typiska för Göteborg.
 
 
Vi gick som sagt på loppisen hela söndagen, i nästa inlägg följer resten av dagen när solen sken som bäst på tusentals människor med siktet inställt på fynd! Missa inte det.

Einstein har kommit upp sig.

Häromdagen fick jag ett ryck och satte upp Einstein över soffan. Det svartvita fotot av honom hittade jag på loppis förra våren. Jag är väldigt nöjd över att det hittade hem till mig, då det passar ihop med mycket och är i ett stort rejält format, 70x100 cm.
 
 
Det blev rätt bra där, tillsammans med kuddarna i svartvitt! Eller vad säger ni?

Det går bra nu! Del 2.

För en tid sedan hörde Sydsvenskan av sig till undertecknad bloggerska. De frågade artigt och trevligt om de fick göra ett reportage om mitt hem i sin bostadsdel och jag tackade såklart ja då jag jobbat en hel del på att få funkispärlan så fin som den är idag! Trevliga Anna och David kom hit och pratade, skrattade och fotograferade under flera timmar. Jag blev väldigt nöjd med artikeln.
 
Söndagen den 27/4 damp tidningen ner i postfacket. Jag slet nervöst upp den och där var ju jag själv.. på en jättestor bild! Iklädd min bästa klänning (loppad i Paris) framför min bästa möbel (golvstringhyllan).
 
 
Ett och ett halvt uppslag inuti tidningen blev det också.
 
 
Jag bär vintageklänningar varje dag men det är inte varje dag man sitter i högklackade peep-toes vid matsalsbordet och läser en gammal Allers
 
 
Detaljbiler från köket samsades med Nagel-ljusstaken och sovrumsbyrån. Frilagd uppe till höger var Paprikan med. De ville att jag skulle berätta om mitt bästa loppisfynd.
 
 
På den sista lilla sidan hamnade tavelkompositionen jag gjort i hallen. Där är det bara ramar i silverfärg och tenn som gäller. Bredvid en bild från min garderob i hallen, där en del av min samling av vintageklänningar hänger. Detta är merparten av de kulörta jag har.
 
Plastmattorna på hallgolvet fick också vara med på ett hörn..
 
 
..och min ögonsten Blaupunkt Derby som varje dag serverar mig Morgonpasset och andra trevliga program i P3, den är från 1961 men är still going strong! Undertill blev det loppistips, mina tre bästa.
 
 
Artikeln finns på Sydsvenskans sajt också, kika här! Där kan ni läsa texten, skriven av Anna Hultberg.

Det går bra nu! Del 1.

Häromdagen dök det upp ett stort kuvert från Egmont Tidskrifter i postboxen. Jag undrade vad det kunde vara, hade helt glömt att jag i vintras eller tidigt i våras blev tillfrågad om jag ville vara med i Hemmets Journal och att numret jag isåfall skulle medverka i, kommer ut lagom till att loppissäsongen börjar!
 
Halvsidan i nummer 19 blev väldigt bra, tycker jag. De har använt mina exakta ord, inte skrivit fel eller stavat fel någonstans. Och så är det mina egna bilder, både på mig och detaljbilderna från mitt kök till höger. Extra trevligt!
 
 
Såhär lyder texten.
 
I vår serie om loppisentusiaster har turen kommit till Stina i Malmö. Hon älskar återbruk och har nästan inte en enda nytillverkad pryl i sitt hem. Det är besök på loppis och second hand-butiker som gäller så fort tillfälle ges. Stina gillar också att dela med sig av sin entusiasm i ord och bild på sin blogg som hon döpt till "allt det gamla goda".
 
 
Hur kommer det sig att du blivit loppisfrälst?
- Jag har alltid gillat prylar och samlat olika saker, men det var när jag flyttade hemifrån som det blommade ut och jag började gå på loppisar varje helg.
 
Vad letar du efter på dina loppisbesök?
- Jag tittar alltid efter skandinavisk formgivning från mitten av nittonhundratalet, t.ex keramik från Upsala-Ekeby, grönt glas från något av de småländska glasbruken eller mässingsföremål som gärna får vara signerade Hans-Agne Jakobsson. Några specialområden som jag håller extra koll på är dockskåp och miniatyrer från 1950- och 60-talen samt äldre jul- och påskpynt. Jag brukar också titta efter blå och grön "lanthandelskuriosa" - gamla burkar, köksredskap och förpackningar som kan passa i mitt originalkök från 1936. Det allra senaste jag har fallit för och börjat leta efter är vackra gamla fotoramar.
 
Vad är ditt bästa fynd?
- Det är en stor vas ur Upsala-Ekebys serie "Paprika" från 1950-talet som jag kom över för 50 kr tillsammans med en famn full andra saker.
 
Hur använder du dina loppisfynd?
- Jag verkligen lever för och med mina loppisfynd. Nästan inte en enda sak i mitt hem är nyproducerad förutom sängen och tv:n. Även mina kläder, jag har en stor samling retroklänningar från 1950- och 60-talen och jag bär en häftig färgglad klänning varje dag.
 
 
Undertecknad bloggerska har synts på fler ställen den senaste tiden. Kika in snart igen för att inte missa något!

RSS 2.0