Tvätt ohoj!

Tänk om mina gardiner inte tvättats sedan 1958..! Det var nog då de hängdes upp i Göran Ågårdhs radio- och TV-affär i lilla skånska Billeberga. Jag fick det stora nöjet att förvärva dem när det anordnades loppis i den lilla igenbommade affären för ett par somrar sedan.
 
De är som ni ser ljusgrå med mörkgrå och vinröda inslag och även om de är grå så har jag den senaste tiden börjat fundera på om de inte är lite väl solkiga. Trots småhål här och var, och att tyget inte är så tjockt så vågade jag mig på att tvätta dem. Som tur är, gick det väl!
 
 
Jag har fyra längder av dem. En riktig skatt! Minns trogna läsare kanske historien om dem? Om inte, kika in här.
 
 
Lite renare tror jag att de blev av tvätten. Och strukna blev de också!

Retropåsk för hela slanten.

Här ser ni årets påskris (och Albert Einstein. Fotot på honom är en fast inventarie på skänken. Ett svartvitt foto passar ju till allt). Riset står i en blågrön glaskanna formgiven av Signe Persson-Melin för Hofvmantorps Nya Glasbruk. Det är pyntat med gula fjädrar i två nyanser och små kulörta ägg i plast. Självklart står det på en retroduk..
 
 
..som jag loppade nyligen för 10 kr. Den är mörkgrå i botten och har applikationer i form av ägg i olika färger och i varsin ände en stor höna med jättefina broderier. Någon har verkligen lagt ner mycket arbete på den här duken en gång i tiden! Jag är väldigt glad över att den är min nu. 
 
 
 
Herr tupp och fru höna har följt med mig hem från olika resor runtom i landet. Den stora gult lysande tuppen hittade jag på loppis i Ångermanland och hönan är köpt på loppis i Småland.
 
 
Från Kupans butik i Växjö kommer nog mitt allra käraste påskpynt, de två plastljusstakarna i form av påskliljor. Smala gula ljus ska det vara i. Notera även de fina gamla korten till höger. 
 
 
Äldre påskpynt ska det vara, eller vad tycker ni? Kommentera gärna!

Påsk-smygstart.

Redan för flera veckor sedan smygstartade jag påsken med att köpa hem små narcisser. Med lite spansk mossa i en valfri vit Upsala Ekeby-kruka kan det inte bli annat än en höjdare! 
 
 
Men i slutet av veckan är det ju påsk på riktigt och jag har såklart pyntat hemmet med enbart äldre påskprylar. Missa inte nästa inlägg som kommer att lysa gult lång väg! 

Har fått dille på fjärilar.

Fjärilstavlor, det är min senaste hang-up. Än så länge har jag bara en "riktig" fjäril, som ni ser på bilden nedan. Den är inramad i ett slags litet tittskåp med bomull som vadderar den och en liten text där det står "The Cruiser". Var den kommer ifrån är oklart och jag tror inte alls den är gammal, den förefaller väldigt ny och fräsch i sin helhet. 
 
 
Jag är ju pyssligt lagd så när jag hade som mest fjärilar på hjärnan klippte jag ur passande sådana ur en bok, limmade upp på gulnad kartong, skar ut passepartouter och ramade in. Nedan ser ni en citronfjäril, även om det står "allmän bastardsvärmare, hona" under den. Akvarellen ovanför har jag målat en gång i tiden.
 
 
Det slutade inte där. Gjorde några till, det är ju så trevligt att hänga upp något man själv knåpat ihop på väggen! Gjorde en trippel och en enkel till. På den trippla är det påfågelöga, pärlemorfjäril och nässelfjäril. På den enkla, blåbandat ordensfly
 
 
Hurra för pyssel! Vad tyckte ni om mitt? Kommentera gärna!

Sovrumsbyråns sköna stil.

Det var minsann dags att det hände grejer på sovrumsbyrån. Jag hade inte en enda fin pryl på den tidigare, bara smycken, klockor och en allmän röra. Dags att styra upp det hela! 
 
Spegeln (inköpt på Emmaus Björkå) blev även om den står till höger, central i pyntningen av byrån. Svart fick sätta stilen. Smyckeshanden har jag haft länge, tror den inhandlades på Åhléns en gång i tiden. Den läckra vasen i vårgrönt pressglas, de syntetiska prästkragarna, halsbandet, duken och den inramade bilden av James Dean kommer från olika loppisar. 
 
 
Jag blev rätt nöjd! Vad tycker ni? Kommentera gärna! 

Det bästa fyndet.

Som loppisräv får man ofta frågan om vilket som är ens bästa fynd. För mig är det såklart pjäsen på bilden nedan, som jag fick tag på sommaren 2011. Trogna läsare kanske minns det? Annars hittar ni inlägget HÄR som visar vilken tur och vilket flyt som behövdes för att göra det här fyndet.
 
 
Jag hittade Paprikan på en riktig skånsk s.k springloppis, alltså en loppis hos en idrottsförening där man springer in på en idrottsplats som om det gällde livet. Detta för att hinna först till borden med prylarna, förstås! Den 40 cm höga vasen ur Anna-Lisa Thomsons serie Paprika för Upsala-Ekeby måste vara mitt bästa fynd någonsin. 50 kr gav jag för den och en hop andra saker. 

RSS 2.0