Äntligen har köket fått en liten hylla!

Den lilla grönmålade vägghyllan var det första köpet jag gjorde på megaloppisen i Majorna som jag visade i bloggen nyligen. Det var utan tvekan den största och bästa loppisen jag besökt, helt makalös! Säljare på varje gatstump, parkering och gräsplätt. Väldigt låga priser, prutvänligt och familjär känsla. 
 
Den är precis vad jag letat efter. Nästan direkt när jag steg av vagnen stötte jag på den. Hade för mig att köksväggen där den var tänkt att sitta var ca 60 cm bred och vi hade inget måttband tillhands på loppisen så jag köpte den lite på vinst och förlust. Visste varken hur bred väggen var eller hur lång hyllan var.. men det gick bra!
 
Vad tycks?
 
 
På hyllan ser ni Pierre Forsells konformade salt-, peppar- och sockerströare för Gense som jag hittade på världens skräpigaste loppis i Småland för ett antal år sedan. De var bryskt ihoptejpade och bar röda små prislappar där det stod "5 kr" på.
 
Några äldre förpackningar står mellan ströarna och den flätade TV-kannan som jag fick av min chefs mamma under mina år i Småland.
 
Vattenkannan är köpt på Brösarps Moderna, salt- och pepparsetet gjort av Irma Yourstone är köpt på Myrorna och på plats i hyllan står även några av mina finkoppar. De flesta har kanske sett Adam (de blåprickiga), formgivna av Stig Lindberg för Gustavsberg, Salix (de med löv) som även de är formgivna av Stig Lindberg för Gustavsberg och längst ut till höger, nätmönstrade Kreol från Gefle som jag har för mig att Helmer Ringström har ritat dekoren på. 

Kom och handla hos oss!

De kommande dagarna finns jag på Helsingborgs Antikmässa då jag fått äran att samarbeta med den här mannen - Fredrik Zimmerdahl!
 
Jag kommer att hjälpa till att sälja vackra smycken och utsökt konst. I montern finns många riktigt bra namn representerade, vad sägs om t.ex G.A.N och Wiven Nilsson? Lunds finest. Förutom Fredrik själv då! 
 
 
Helsingborgs Antikmässas hemsida finner ni här. Mässan håller öppet torsdag kl 11-19, fredag och lördag kl 11-18 samt söndag kl 10-16. Besök oss i A-hallen, monter C1!

Loppisresan 2014 står för dörren..

..och vi är allihop så peppade!
 
Imorgon kommer de äntligen till min vackra lilla landsände Skåne, Eli (blogg Femtiotalsjakten), Jan (blogg form55), Benny (blogg Porslinsbloggen), Yvonne (blogg 50-talskeramik) och Linda (blogg Porslinan). Vi ska fara runt på Österlen och besöka alla loppisar vi hittar, så många vi orkar med.. och vi är av rätt segt virke allihop så det lär bli en hel del! Den stora antik- och samlarmarknaden i Degeberga infaller även nu till helgen och den tänker vi naturligtvis inte missa.
 
Följ oss även på Instagram under hashtag #loppisresan2014 och våra alias @alltdetgamlagoda, @femtiotalsjakten, @porslinsbloggen, @vonne7777 och @trillivippa! 
 

RSS 2.0