Lite mer av min härliga Stockholmshelg..

..tänkte jag nu dela med mig av!
 
Bara några minuter efter öppning steg jag in på Svenskt TennStrandvägen 5, ett av mina absoluta måsten under Stockholmshelgen.
 
 
Vidare styrde jag och mitt kunniga loppis/antik-sällskap Jan (vars blogg ni hittar här) kosan mot Gamla LamporAlmlöfsgatan 3 som hade flyttrea då de har skaffat en ny lokal på närliggande Sibyllegatan.
 
 
Hos Gamla Lampor skulle jag kunna köpa hur mycket som helst till funkispärlan, jag hittade ju den första ljusgrå 215 cm stringgaveln till stringväggen jag har börjat samla till där. Ser ni den på bilden ovan? Den står precis vid dörren.
 
Två takkronor signerade min all time favourite Hans-Agne Jakobsson fanns på plats. De hade passat i funkispärlan men hade väldigt saftiga prislappar.
 
 
Synd att jag inte; 1. Bor i Stockolmsregionen för att det var bra fyndläge på möbler under deras flyttrea och 2. Att jag inte besökt butiken innan, för nu var den rätt så tömd. Bland annat fanns ett snyggt sminkbord kvar. 
 
 
Superellips-bord i storlek nog för en väldigt stor eller lång konferens samsades i källaren med bikinibruttan borta i hörnet.
 
 
Vi hittade även till den nya lokalen på Sibyllegatan som var väldigt liten i jämförelse. Butiksägaren berättade att de tänkter köra två butiker parallellt medan de avvecklar den gamla.
 
 
Domino Antik som normalt huserar på Upplandsgatan 25 i Vasastan har nyligen flyttat in i en gammal mattaffär på Sibyllegatan, ungefär mittemot Gamla Lampors nya lokal. Oj, oj, oj..  
 
 
..vilket fint utbud sen! Det var mycket art deco..
 
 
..som sängborden och smålamporna. Lysande!
 
 
I en monter samsades Lilla Eva, två springare och några fajanser med föremål ur serierna Reptil, Veckla, Karneval och Domino (ja, namne med butiken!). Stig Lindberg för hela slanten.
 
 
Färden gick sedan till Dominos andra butik på Upplandsgatan, via Bacchus Antik och Deco Design som ni ser nedan på bilden. Kameran som nästan är antik var vid detta laget rätt seg av kylan. Ja, den är köldkänslig!
 
 
Där var lördagens rapportering slut och den sista bilden är från söndagen och loppisen på Hötorget. Man kan alltid lita på den, oavsett väder. Det var bitande kallt och snöade men både vi och säljarna var tappra. Jag, Linda (vars blogg ni hittar här) och Maria (vars blogg ni hittar här) spanade in utbudet både där och på nyöppnade CityloppisenDrottninggatan 81.
 
 
Är det någon som nu är sugen på att se vad som följde med mig hem? En hel kartong full är det. Vill ni se? Kika snart in igen!

Antikmässan i Älvsjö 2013, del 2.

Jag sprang på mässan både under fredagen och söndagen, bilderna nedan är från söndagen då det inte var fullt så mycket besökare så att jag och min snygga spätta Linda (som förutom att vara snygg själv även har ett snyggt hem och en snygg blogg, ni hittar den här) kunde strosa runt i lugn och ro.
 
Vi börjar med Stig Lindberg-fajanser för nästan hela slanten. De kunde inte stå snyggare än i ett string-system för väggmontage som jag nyligen börjat samla till. Den första gaveln följde med hem från Stockholm.
 
 
Stig Lindberg är ju som alltid flitigt representerad på mässan och en annan monter hade delar ur ovanliga mjukt mintgröna serien Pastella (säljaren missade ett a på sin lilla lapp). Jag har ett kaffegods och en assiett som finns nerpackade någonstans på grund av flytten.
 
 
Leni Ehnbom/von Platen Modern Form hade ett vasst 1930-talsskrivbord med tillhörande stol. Tennet ovanpå harmonierar fint. Några av föremålen var märkta Ystad Tenn, vilket jag inte visste fanns. Jag känner bara till Ystad Metall.
 
 
Strax till vänster om skrivbordet fanns en korgstol med kuddar sydda av det väldigt trevliga tyget Krokus ritat av Arthur Percy 1943, enligt mina efterforskningar. Ursäkta den här bildens oskärpa.
 
 
Något för den händige, nedmonterad punchveranda med större renoveringsbehov hade en prislapp på ungefär 30.000 kr.
 
 
Steget är rätt långt mellan nedmonterad punschveranda till vintageklänning med pälsstola men nu tar vi det, tycker jag! Vintage hade avgränsats litegrann till ena hörnet av mässan..
 
 
..där bland annat vintagebutiken Herr Judit fanns på plats. Namnet till trots fanns det saker för damer också.
 
 
Vi köpte faktiskt inga klänningar, men en del annat..
 
 
..och vi tjattrade bort en stund med den trevliga utställerskan i montern Americana Classic Vintage.
 
 
Hos RÅMÅ brukar det vara färg och form som gäller, så även i år. Härliga Mårten bakom montern har butik här i Malmö som jag tipsat om här.
 
 
.. i ljusets tecken. Jag brukar ju inte nappa på äldre konsthantverk som golvljusstaken nedan men jag blev väldigt förtjust i den. Skulle frågat om säljaren visste något om den. Om man hade haft ett litet hus i Ångermanland, skulle den fått flytta in där.
 
 
På lampfronten såg jag en läcker takkrona hos utställarna På femte våningen..
 
 
..en närmast mytisk ljusbukett från 1950-talet av märket LUMA som har siktats i svart, blått, rött och grönt. Har jag för mig.
 
 
 
Förutom den allra första gaveln till den kommande stringhylle-väggen kom jag hem med en hel del till. Det tänkte jag snart visa, och så blir det lite rapport från den fortsatta trevliga helgen i Stockholm!

Antikmässan i Älvsjö 2013, del 1.

Jag är väldigt frånvarande just nu, jag vet.. men snart blir det massor av inlägg när funkispärlan (min nya lägenhet) är färdigrenoverad. I november, innan vi visste om lägenheten skulle bli vår eller inte, köpte jag tågbiljetter till Stockholm för att den gångna helgen besöka årets upplaga av Antikmässan i Älvsjö. Ett trevligt avbrott i renoveringsstressen.. och min helg i huvudstaden var perfekt! Många fina minnen följde med hem i bagaget.
 
Minglade lite på mässan, haha. Nedan har ni mig (till höger), i mitten Maria som driver retrobutiken Tid & Rum i Årsta (hemsida här) och till vänster Karoline som bloggar om klänningar och annat tjusigt, ni hittar hennes blogg här.  
 
 
Ett litet bildsvep, kanske? Fantastisk äldre barnbok i rejält format..
 
 
..och från ungefär samma tid, en vacker tillbringare från Skruf. Ni har väl hört uttrycket "det gröna funkisglaset"? Here it is. Den här ångrar jag lite att jag inte köpte.. hmmm.
 
 
Formar för choklad, konfekt och enligt säljaren har den stora varit ämnad för glass.
 
 
I en monter inriktad på byggnadsvård köpte jag några beslag till köket i funkispärlan. Det fanns mycket att välja på, ni får se vad det blev för några inom kort!
 
 
Som ni vet så är jag väldigt förtjust i mässing och på mässan fanns en väldigt trevlig brevpress från Gusum. Den skulle man kanske haft på det framtida skrivbordet..
 
 
..och på väggen ovanför skrivbordet kanske en skolplansch? Var det bara jag eller tycker ni andra som besökte mässan och läser detta att skolplanscherna var fler än någonsin förr? Jag vill dock inte lägga femhundra kronor på en utan väntar till jag hittar en billigt. 
 
 
Bordsmobil inspirerad av rymdåldern samsades på ett bord med den häftiga skålen Kaskad av Mari Simmulson för Upsala-Ekeby.
 
 
Utställaren På femte våningen hade en rad trevliga saker, som tyglängden Bambino, ritad av Viola Gråsten för NKs textilkammare som jag aldrig stött på tidigare..
 
 
..och dessertskålarna från Gullaskruf med.. liksom en kupa i kupan, hade jag heller aldrig sett tidigare.
 
 
 
Tre fotbollsspelare får avrunda (möjligen Gre-No-Li?) idag men jag har..
 
 
..många bilder till på lager, även från resten av helgen! Vill ni se dem så kika hemskt gärna in snart igen.

Först att flytta in i funkispärlan..

..som jag renoverar varenda ledig stund är mina åtta gamla skolstolar i teakfanér..
 
 
..som ni ser sex av här nedan. Tillsammans med min golvlampa med rosmönstrad skärm från ASEA. Mellan dem är det tänkt att det perfekta matsalsbordet ska flytta in. Jag undrar var och när det dyker upp!
 
 
Jag är inte så mycket för små möbler, vill inte att det blir plottrigt och belamrat när jag nu för första gången har en stor lägenhet men det här bordet var för läckert för att lämna kvar. Det är väldigt välgjort och nätt, ovanpå får det på sin höjd plats en kobratelefon eller ett par tjusiga gamla veckotidningar.
 
 
Och i köket har något som jag länge velat ha flyttat in, men jag är snål och har hoppats kunna hitta en sådan på loppis.. men det har jag inte gjort. Karotten ur serien Lotus, ritad av Grete Prytz Kittelsen på 1950-talet för emaljverket Cathrineholm i norska Halden. En riktig juvel som ska pryda mitt fina kök!
 
 
Bilder i långa banor utlovas så fort lägenheten är uppfräschad och inflyttningsklar! Under tiden, kommentera gärna!

RSS 2.0