Påskpyntet är på plats.

Jag vill önska alla mina läsare en glad påsk med mycket fint pynt och mycket god mat. Det tänkte jag själv ha, ända tills jag idag började känna mig krasslig. Jag har inte tid med det, nyinflyttad och i pysseltagen.
 
Jättefotot på Albert Einstein (1879-1955) fann jag häromdagen och tänkte direkt att det skulle passa någon av de stora vita väggarna jag numera har. Det passade på sideboardet! Har jag förresten visat sideboardet innan? Det var det första jag köpte till mitt nya hem, i den välfyllda antikaffären M.G Antik & KuriosumHelmfeltsgatan 2 här i Malmö.
 
 
Påskliljeljusstakarna i plast, porslinstuppen loppad i Ångermanland samt den brungula vasen från en springloppis i somras har jag visat innan, men duken är ny för i år. Visst är den härlig?
 
 
Jag var tvungen att ha ett påskris i köket också. Det står i en plastvas som imiterar kristall, tillsammans med Blaupunkt Derby..
 
 
..salt- och pepparsetet i form av höna och tupp som också är nytt för i år och några gamla påskkort.
 
 
Har ni påskpyntat? Går det isåfall i retrostil?

Ska jag få? (Del 2)

I många år har den lilla filtplattan på ytterdörren varit överklistrad av fula dymo-remsor i plast med människors namn, men under dem och under klistret fanns den bevarad och funkispärlan frågade "-Ska jag få sådana fina små bokstäver på dörren igen, som jag hade förr i tiden?" Jag svarade "-Såklart du ska få, bara det bästa är gott nog åt dig!" 
 
Så jag pillade dit bokstäverna som jag köpt på Byggfabriken (där de kostar 3 kr/st) och både jag och funkispärlan kände oss nöjda. Vi fick en liten pust av förr i tiden. Det allra bästa vi vet.
 
 
Vad tycks? Kommentera gärna en rad eller två!

Köket!

Vi är sedan en vecka inflyttade och jag tänkte att det nu är dags att visa åtminstone ett rum av funkispärlan! Jag var ju väldigt förtjust i vårt förra kök (helt inrett i blå och gröna nyanser) och är så även i vårt nya (naturligtvis i samma färgtema). Det nya är snäppet vassare då det har originalköket kvar sedan 1936, tack för det. Mina femtiotalsgardiner som jag skattar högt är på plats..
 
 
..samt en krok av äldre modell med ett par grytlappar från Svenskt Tenn i sällskap med äldre kaktång och sax.
 
 
Förra helgen fyndade jag ett stort ljusgrönt ytterfoder på scouternas stora vårloppis, som väntar på en passande växt. Kryddsetet och Randi-skålen med nötter från mor och fars trädgård har ni nog sett tidigare.
 
 
Här är det tänkt att de naturtrogna plastväxterna ska ersättas av levande småväxter som tål förmiddagssolen.
 
 
Jag gillar plastmattor och är ständigt på jakt efter passande sådana till köket. Den mintgrön/grårandiga såg jag i ett skyltfönster under en blixtvisit i Göteborg och min vän Jan vars blogg ni hittar här köpte den sedan åt mig. Den klarblå/grårandiga hittade jag under en tur till Österlen i somras.
 
 
Lotus-kastrullen har ni nog redan sett, men den är ju så snygg och tål att visas igen.. 
 
 
..och allt som tagit plats ovanpå skafferiet och städskåpet känner ni säkert igen om ni brukar besöka min blogg.
 
Den lilla Reda-hyllan samlade jag glasbehållare till under en tid och då en storlek av dem var väldigt svår att hitta byggde min kunniga och påhittiga pappa en liten speciallösning så att de allra minsta behållarna passade där istället. Hjärtan på tråd i plast står bra där den står och så gör även farfars kylväska (min farfar gick bort innan jag föddes men nu har jag hans Taffel-kylväska från sextioltalet här i mitt kök, och jag använder den flitigt under sommarhalvåret) och den tyska bordsfläkten. 
 
 
Jag har aldrig tidigare bott i en lägenhet med skafferi. Eller med städskåp. Vilken lyx!
 
 
Och slutligen, mitt lilla köksbord som hängt med sedan 2007 då jag fann det på Smålands bästa loppis Östregårds Antik i Moheda utanför Växjö. Det var det minsta köksbordet de hade, med fyra fällbara klaffar. Detta är fjärde lägenheten det hänger med oss till, mitt fina lilla köksbord. 
 
 
Vad tycks? Kommentera gärna en rad eller två! Snart visar jag fler rum!

Ska jag få? (Del 1)

"-Ska jag få tickareglar?" frågade funkispärlan mig. "-Det är klart," svarade jag. "-Bara det bästa är gott nog åt dig!"
 
 
Så jag fick allt montera de sju tickareglarna (inhandlade på Byggfabriken) i ett huj. Mer fina detaljer väntar. Bara det bästa är gott nog åt min funkispärla.
 
 
Kika gärna in snart igen och lämna gärna en kommentar!

Första..

..frukosten i det nya hemmet avnjöts i måndags morse!
 
Det blev müsli på Neptun (servisdekor ritad av Dorothy Clough för Upsala-Ekeby Gefle, i produktion 1966-67) som åts med Singoalla (bestick i rostfritt stål och svart nylon ritade 1958 av Adam Thylstrup för Nilsjohan). Blaupunkt Derby från 1961 som syns till höger i bild stod för underhållningen.
 
 
Väldigt snart blir det mer, mer, mer från min nya lägenhet! 

Vitt, vitt, vitt..

..blir det för hela slanten i funkispärlan!
 
Jag vill inte ni ska tro att jag avlidit eller tappat sugen inför att blogga utan jag har ju renoverat varenda ledig stund under februari och mars för att nu till helgen äntligen kunna flytta in. Vill ni se några bilder kanske? Jag tog dem för några veckor sedan så det är ännu finare nu än då. Här är i alla fall sovrummet som hade nougatbruna väggar (rollade säkert tre gånger för att färgen skulle täcka) och ett väldigt slitet fönsterparti.. 
 
 
..följt av köket som hade en halvintensiv violett kulör som också var ganska svår att täcka. Som ni ser finns det fina originalköket (det var inte lika fint innan omfattande spackling och målning) från 1936 kvar.
 
 
Taklampan Rhytmik fick tillfälligt hänga i hallen under renoveringen. Den ska få en annan plats snart.
 
Alla väggar, alla snickerier och alla tak har vi målat med en kulör som heter Råvit och ljuset flödar in och reflekteras precis som jag hade föreställt mig när jag började måla under mörka ruskiga februari. Jag vill tillägga att jag aldrig hållit i en roller innan och jag hade aldrig hört talas om t.ex snickerispackel.
 
 
Dörrar, dörrhandtag och fönstervred är original och jag är hur nöjd som helst som hittat en lägenhet med allt detta kvar. Under golvpappen ligger en vacker ekparkett i stav. Rummet nedan ska bli hobbyrum och väggarna var limegröna.. men inte länge till, efter att jag kom dit. 
 
 
Snart blir det mer, mer och åter ännu mer från funkispärlan. Vad tycks, förresten? Kommentera gärna!

RSS 2.0