Hobbyrummet.

Funkispärlan är en trerumslägenhet om 80 kvm och ett av rummen är vigt åt våra samlingar (och åt skrivbordshörnan i det här inlägget). Stringväggen var mitt första stora projekt förutom själva renoveringen av lägenheten. Jag köpte de fem ljusgrå 215 cm golvställda gavlarna och alla hyllplanen i teak av både antikhandlare och privatpersoner och reste till både Stockholm, Varberg och Göteborg i dessa ärenden.
 
Raskt fyllde vi sedan hyllan (som sväljer väldigt mycket!) med skor, dockskåp, blågrönt glas, Upsala Ekeby-keramik, böcker om formgivning och arkitektur samt Bonniers uppslagsverk från 1961 som Stig Lindberg formgivit omslagen till. En bättre och mer flexibel bokhyllelösning kan man ju leta efter!
 
 
Taklampan "Rhythmik" från 1969 kommer från lampfirman Vest Leuchten i Wien och är inköpt på Emmaus Björkå i Malmö. 
 
Fåtöljen ur NK:s serie "Triva" kommer från en nedlagd radio- och TV-affär i Billeberga. Affären öppnade 1958 och den här stod enligt utsago i butikslokalen så att kunderna kunde sitta en stund och fundera om man så önskade. Tänk, vilken lokalhistoria! Genom åren måste det ju ha suttit en hel del kunder i den. Kudden i fåtöljen känner ni säkert igen, elefantmönstret är ritat av Estrid Ericson för hennes firma Svenskt Tenn. Det trycks än idag på linnetyg i en mängd olika kulörer.
 
Den stora plastmattan är loppad för en hel tia på springloppis i Örtofta och det rosmönstrade söta syskrinet på ben är köpt på Myrorna i Malmö.

Kommentarer
Postat av: Gila

En undran ang skorna...används de eller är de "bara" samling? Blev först förfasad över allt grus som skulle repa hyllplanen men kom sen på att det kanske är samlingar som inte används eller så tvättas de av noga efter användning...

Svar: de används vid finare tillfällen, vettu! när de använts borstas de av och sätts tillbaka. :)
allt det gamla goda

2014-03-25 @ 21:33:19
URL: http://gilasgrotta.blogspot.com/
Postat av: Christin

Kul och snyggt!

2014-03-26 @ 21:55:25
Postat av: form55

Tycker nog att han skall få en egen finhylla till skorna. För med tiden behöver du det utrymmet också! :)

2014-04-04 @ 23:56:31
URL: http://jjform55.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0