Rapport från Helsingborgsmässan.

Dags för lite ögongodis från den senaste upplagan av Helsingborgs Antikmässa. Först ut, en tjusig dukning med både ljusstakar och tallrikar signerade Svenskt Tenn. Dukningen görs med fördel på ett matbord i teak med väldigt snygga stolar till. I bakgrunden en monter med en korsning mellan marint och shabby chic-tema.
 
 
Utställarna Teos 1900 hade många godbitar, bland annat en Karlavagnen-ljusstake helt i mässing. 13 lax skulle de ha för den. Jag fick ett par tusen danska kronor för min (som var större än den här) när jag sålde den i Köpenhamn till en handlare.
 
 
En mycket läcker teservis signerad Bo Fajans, troligen formgiven av Berit Ternell enligt mannen i montern..
 
 
..och i en annan monter i närheten, en mässingsljusstake från Ystad Metall som fångade min uppmärksamhet en stund (jag har den i svartlackerat järn) och en klotformad art deco-vas med ödla.
 
 
Upsala Ekeby-krukor och bakelitbestick.
 
 
Tekoppar i dekoren Kreol (den blå glasryren på faten heter Azur) ritade av Helmer Ringström för Gefle 1960. Bredvid, mer välklända Prunus från Gustavsberg med dekor av Stig Lindberg. Jag gillar Prunus men den syns i min mening överallt så jag har tröttnat lite.
 
 
Inte bara Karlavagnen-ljusstaken i mässing jag visade ovan kostade 13 lax, utan även det här soffbordet. Troligen italienskt. Det häftigaste jag såg på mässan.
 
 
Några snygga koppdekorer jag inte sett innan..
 
 
..och äldre plåtburkar som jag gärna slår ett öga på när jag besöker mässor. Den gula med texten Svalka, Syrliga Karameller blev min favorit denna gång.
 
 
Det är poppis med stora plåtbokstäver på väggen..
 
 
..men det är inte min grej så jag tittade på påsktuppar istället. Jag köper ju som bekant gärna jul- och påskpynt mitt i sommaren. Faktum är att en ny påsktupp har flyttat in, men jag köpte inte honom i Helsingborg. Var jag köpte honom får ni se i ett inlägg snart.
 
 
Byggbara ljusstakar från NAGEL och lövformat bord från IKEA. De gör sig bra ihop, även om utställarna bara fick med sig julljusen!
 
 
Vad tyckte ni om det moderna utbudet jag visade? Det fanns massor av 1950/60-tal i Helsingborg, tummen upp. Kika in snart igen för vidare rapportering från min semester!

Kommentarer
Postat av: Jenny på La mômes Old fashioned

Håller med om att Prunus kan kännas lite mättat när man ser dem på mässor i stora massor, men hemma i köket i minre skala, eller med min enda kopp som jag har så tillhör den favoriten. Det är inte alltid en samling gör sig bäst!

2012-07-31 @ 20:21:48
URL: http://lamome-oldfashioned.blogspot.com/
Postat av: Ingrid

Jag var på mässan på söndagen men jag såg inte så mycket fint som du lyckats fånga på bild.

2012-08-01 @ 19:11:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0