Malmöpärlor del 3; Drottningtorgets loppis.

Jag har flera gånger den senaste tiden fått trevliga kommentarer där det efterfrågats fler loppis- och antiktips härifrån stan. Till er som frågat, och till alla andra som det kan intressera, här kommer en ny Malmöpärla!

Loppmarknaden på Drottningtorget hålls på söndagmorgnar från tidig april till sen september, vanligtvis. Här hittar man startdatum och slutdatum för i år, men det har ännu inte lagts upp. Vi får således ge oss till tåls litegrann.

I alla fall, det här är ett utmärkt söndagsnöje på våren och sommaren. Jag brukar promenera dit, tycker det är härligt när staden är sömnig, solen värmer försiktigt och allt har inte hunnit vakna till liv riktigt. När man närmar sig loppisen så vaknar man dock till liv fort, det brukar vara full kommers redan vid åtta, nio-tiden.

Bilden är från loppispremiären förra året, i början av april....och det har blivit många fina fynd under åren. Man får rota bland rätt mycket avlagda barnkläder, högar med plastleksaker och billigt nytt smink (som inte alls hör hemma på en loppmarknad) men då och då dyker trevliga saker upp.

Ibland hör man fåglar härifrån stan viska i ens öra att fantastiska saker inköpts på Drottningtorget, så än finns det hopp! Kanske syns vi i vimlet på loppispremiären i april?

Kommentarer
Postat av: Clinen

Det får man hoppas!

2012-01-25 @ 11:41:12
URL: http://clinensljuvafemtiotal.blogg.se/
Postat av: jenny på La Mômes Old fashioned

Det ryktas om att vi äntligen ska få lite fler fasta marknadsplatser här i Stockholm också till sommaren. Det ser jag fram mot!Ps. klart vi ses på Antikmässan, ungen väntas i april ;)

2012-01-25 @ 19:22:18
URL: http://lamome-oldfashioned.blogspot.com/
Postat av: Diana

Åh, där har jag varit ett par gånger och hittar ALLTID nåt! :)

2012-01-26 @ 11:26:46
URL: http://gemytligt.blogspot.com/
Postat av: Linda

Vilka minnen, en klar favorit när jag bodde i Malmö. :)

2012-01-27 @ 14:47:37
URL: http://porslinan.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0