Stilleben i; koboltblått och guld.

Jag har, som säkert många av er läsare och andra retrobloggare, mycket fyndade ting i gömmorna. Är det något jag är intresserad av så är det former och färger, och därför kommer det nu att dyka upp färgkoordinerade stilleben som får en egen kategori, här på Allt det gamla goda.

Idag börjar vi starkt, med koboltblått och guld. Rackarns snyggt ihop om ni frågar mig!På bilderna ser ni; byggbara 60-talsljusstakar från tyska NAGEL. Jag gillar dem i mässingsvarianten, som inte är lika lätta att hitta som de i krom. De är så fruktansvärt snygga så att det gör ont, eller vad tycker ni?

Nedanför dem har vi faktiskt ett riktigt fynd, ett lövformat mindre uppläggningsfat formgivet av Stig Lindberg. Serien heter Gefyr och är naturligtvis av fabrikat Gustavsberg. Jag fann detta på en annars fyndfattig bordsloppis på Gotland och gav bara 20 kr för det.Lampfoten i mässing är också en typisk 60/70-talare och står till vardags i fönsterkarmen tillsammans med NAGEL-ljusstaken. Jag är alltså totalsåld på snygga mässingsprylar, framgår det? 80 kr gav jag för den på en stor inomhusloppis för något år sedan.

Lackskärp med guldfärgat spänne, gåva från min goda vän E.

Väska i quiltat fejkskinn med guldfärgad kedja, inköpt i vintagebutik i Köpenhamn.

De höga smala ljusstakarna till höger är ett fynd från Myrorna, 60 kr för paret. Jag har sett dem i lite olika höjder, och de brukar kosta flera hundralappar med än vad jag gav. De är märkta "GNOSJÖ" undertill.

Och slutligen, som säkert framgår av bilderna så är jag även totalsåld på roliga smycken, främst i plast. Det som är så bra med dem är att de inte kostar mer än 5-20 kr och det som är mindre bra med dem är väl att det har blivit så många att jag glömmer vad jag har.. ett klart i-landsproblem.Nu vill jag ha kommentarer! Vad skulle ni vilja se för färger i mina stilleben?
Vad tyckte ni om detta?  Kommentera gärna en rad eller två!

Kommentarer
Postat av: e-loppis

Verkligen läckert - och inspirerande! Ibland är det knepigt att hitta nya motiv och fotovinklar. Man blir nyfiken pa de stilleben som komma skall ;-)

2011-11-07 @ 15:23:06
URL: http://tyskretroblogg.blogspot.com
Postat av: Merle

hejhej,thanks for your nice words :) I'm addicted to swedishdesign ;) because of that I was last week in gothenburg and I'm in love! I'll be back!

hugs merle

2011-11-07 @ 19:47:39
URL: http://www.troedelhaus.blogspot.com
Postat av: Anna

Vilket sammanträffande! Jag har filat på en bloggutmaning med just temat stilleben i en favoritfärg! Kommer nog ändå att slänga ut den utmaningen framöver trots att du visar dina stilleben. Jättefint förövrigt!

2011-11-07 @ 21:49:31
URL: http://www.ljuva50tal.blogspot.com
Postat av: Helena högberg

stilleben var en rolig ide!

2011-11-08 @ 00:02:42
URL: http://http:/loppisloella.blogg.se/
Postat av: form55

Färgerna passade verkligen bra ihop, även om mässing inte är en favorit hos mig. Skulle vilja se ett stilleben med svart i, men inte i kombination med rosa.

2011-11-08 @ 22:49:37
URL: http://jjform55.blogspot.com/
Postat av: Ingrid

Jättesnygg färg och form kombination!

2011-11-08 @ 22:51:09
Postat av: Eli

Skitsnygga mässingsgrejer! Jag vill se ett stilleben i rött och grått!

2011-11-09 @ 01:27:36
URL: http://femtiotalsjakten.blogg.se/
Postat av: Eli

Skitsnygga mässingsgrejer! Jag vill se ett stilleben i rött och grått!

2011-11-09 @ 01:27:50
URL: http://femtiotalsjakten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0