Stilleben i; mintgrönt.

Behöver jag säga vilken min favoritfärg är? Ni som inte vet, kan följdaktligen se det nedan.
Det har alltså under åren blivit en rad föremål i min älsklingsfärg.

Dags för färgkoordinerat stilleben nummer två i mintgrönt! Färgen som ligger mig varmast om hjärtat.Vas med hänkel i en fin, dov och nästan lite smutsig mintgrön kulör från S:t Eriks Lervarufabriker i Uppsala. Fabriken köptes upp av Upsala-Ekeby 1937, gissar att den här som är märkt med S:t Eriks emblem är från 30-talet.

Vattenkannan i bakgrunden var ju mitt enda inköp på den moderna mässan i Brösarp för ett tag sedan. Spetsduk från någon loppis i avlägsen dåtid och ros-örhängena är en present.Kaffekoppen märkt med en liten, liten Gustavsberg-stämpel hittade jag på Qvartinge Antik utanför Mariefred och vaselin-burken inköptes på samlarmarknaden i Markaryd i somras.I mitten satte jag min mycket omtyckta tillbringare i plast, i design av Bjarne Bo för AB Plastteknik, enligt "plastbibeln" av Thomas Lindblad är den från mitten av 60-talet. Snygg är den i alla fall! Finns i fler färger, har sett den i röd och orange. Ute på vänsterkanten hamnade en äggkopp som jag väldigt gärna samlar fler av. Den är från norska Figgjoflint och jag har har ännu inte lyckats hitta fler. Har du sådana att sälja mig, skriv i kommentarsfältet!

Bredvid har vi en söt liten ströare i plast märkt W. Germany och ett par smycken i matchande färg.

Assietten med sin 50-talsform (inte fyrkantig men heller inte rund - något mittemellan) är märkt Green Horizon (dekornamnet/serien) och Johnson Bros (tillverkaren). Den är också så pass snygg att jag gärna skaffar fler..

Melitta-kannan som blev hastigt påflugen av ett litet lövformat fat från Syco Keramik delar assietten med ett par anonyma äggkoppar på en loppisinköpt spetsduk.

Nu vill jag ha kommentarer! Vad skulle ni vilja se för färger i mina stilleben?
Vad tyckte ni om detta? Kommentera gärna en rad eller två!

Kommentarer
Postat av: Linda

Det är lite kul med just mintgrönt - är född i början av 80-talet och hade en hel del chockrosa och mintgrönt när jag var liten. Vilket ledde till att jag länge tyckte att mintgrönt var en av de fulaste färgerna. Men nu tycker jag om den igen, mer och mer... Särskilt den Ekeby-gröna.

Äggkopparna från Figgjo har jag sett i gult eller med olika dekorer men aldrig i mintgrönt. Men hittar jag några så köper jag dem åt dig!

2011-11-14 @ 12:37:07
URL: http://porslinan.blogspot.com
Postat av: yvonne

Den söta lilla saken på vänsterkanten m. uppåtvridet handtag ser man ibland ute på loppisar...vad är det?

2011-11-14 @ 19:02:30
URL: http://iminlillalillavrldavrosor
Postat av: Anna

Härligt! Mintgrönt är fint! Äggkoppen från Figgjoflint var extra fin, hoppas du hittar fler. Ett stilleben i rött till första advent kanske?

2011-11-15 @ 05:59:37
URL: http://www.ljuva50tal.blogspot.com
Postat av: Retrolux

Alltid rött, alltid rätt!

2011-11-15 @ 14:56:38
URL: http://retrolux.blogg.se/
Postat av: Cinna

Tack för gratulationen!!! Dina saker är verkligen häftiga och mintgrönt känns uppiggande i den grå/svarta hösten...

2011-11-15 @ 22:22:12
URL: http://tusenvaser.blogspot.com
Postat av: Cicci Feinstein - fotograf

Grymt! Snygga former och det mintegröna är ju en självklar favorit. Gör sig bra mot teaken, de virkade dukarna och blomman!

2011-11-16 @ 13:54:45
URL: http://ciccifeinstein.blogspot.com
Postat av: Randiga Tråden

Underbar färg med så fina saker speciellt melittakannan, vasen och mycket mer. Spännande att se vilken färg som du väljer nästa gång.

2011-11-17 @ 09:14:29
URL: http://randigatraden.blogspot.com
Postat av: Kristina

Verkligen fint! Jag tänkte i likhet med några i kommentarerna ovan föreslå ett julstileben, om det ska vara rött eller någon annan färg överlåter jag till dig!Hälsningar,

Kristina

2011-11-17 @ 12:23:42
URL: http://soderbodanblogspot.com
Postat av: Linda

WOW! Vilket underbart stilleben! Min favoritfärg är ju oxå som sagt mintgrönt! Snacka om att jag fick dåndimpen av det här fina stillebenet!

MUMS!Linda

2011-12-08 @ 20:39:17
URL: http://dollybirdretro.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0