Plötsligt i..

!

Jag har varit ute på antikrunda i mitt fagra landskap idag, och besökte bl.a Vinslöv. Därav rubriken som sedan följs av ekakt den bilden och ett litet utropstecken, annars blir det inte roligt. Är ni med?

Det som avgjorde att jag skulle göra ett stopp just där, var att jag ville besöka butiken Inredning Nittonhundra.
Ett bra beslut visade det sig, men sådant vet man ju aldrig innan. Butiken fanns i kända möbelaffären Hedbergs i Vinslöv's gamla hus, ett hus likt inget annat!Nu ska ni få se vilka underbara saker de hade där, helt klart värt ett besök! Inga loppispriser, utan en mer exklusiv antikaffär inriktad på modern skandinavisk design.
Här ser ni först en grupp vaser av Gunnar Nylund för Rörstrand i chamotterat stengods på ett matsalsmöblemang i teak, under en Le Klint-lampa..? Gissade där på slutet, vad säger mina trevliga läsare, är det en Le Klint-lampa?I denna bild lyckades jag klämma in både alster av Arne Jacobsen, Stig Lindberg och Greta Magnusson Grossman.Soffan hade jag gärna haft med mig hem. Och kuddarna i Stig Lindberg-tyg. Och.. allt annat! Inredning Nittonhundra hade även en stor avdelning med tyger, nytryckta gamla mönster från ex. Ljungbergs och Almedahls.Här har vi lite av varje, Stålhane, Friberg, Atterberg, Kåge, Ateljé Lyktan och Signe Persson Melin på ett hörn! Några kultiga kulan-askkoppar och termoskärl i plast längst ut till höger. Om jag fick välja en sak att ta med hem av dessa, skulle det vara Upsala Ekeby-vasen i serien "Spiral" av Ingrid Atterberg (den randig i gult och vitt, är tvåa från vänster bland vaserna, är ni med?). Den hade passat utmärkt i mitt vardagsrum som är inrett i precis de färgerna.Det fanns en hel del läckra lampor där. Många av dem var säkert från Ateljé Lyktan i Åhus och Luxus i Vittsjö, orter inte så långt bort från Vinslöv.Jag har tidigare höjt Sven Markelius textilmönster "Pythagoras" till skyarna här på bloggen, men det tål att göras igen, fy fasiken vilket snyggt mönster det är! Jag föredrar den lila/blå/gröna färgsättningen men detta är inte fel heller. Lamporna över bordet var matchande i orange. Stolarna är danska, Wegner. Bordet glömde jag kolla.Snygg golvlampa, snygg välanvänd skinnfåtölj och snygg kudde i Stig Lindberg-tyget "Fruktlåda".Orten bjöd i övrigt på ett trevligt nedlagt Mejeri.... Nickes frisersalong.... och slutligen vad jag trodde var en spännande antikbod, men det var en te/presentbutik. Inga gamla prylar där, tyvärr. Det var ett fint gammalt trähus i alla fall, alltid något!Kommentarer om min utflykt till Vinslöv mottages varmast!

Kommentarer
Postat av: Linda

Plötsligt i Vinslöv är en modern klassiker, har den på DVD! ;) Och vem hade kunnat ana att det fanns så många fina godbitar där! En vepa i blå/grön/lila Pythagoras vore en dröm!

2011-05-06 @ 10:39:11
URL: http://porslinan.blogspot.com
Postat av: Gila

Sett filmen Plötsligt i Vinslöv....den var...eh...speciell...Pythagoras mönstret finns i nytryck...lite dyrt bara...om jag inte minns fel dryga 2500 kr metern...

2011-05-06 @ 23:03:33
URL: http://gilasgrotta.blogspot.com/
Postat av: Anna

Jag är med.... :)Givetvis går jag igång på dessa hus... särskilt mejeriet! Tegelbyggnad med lite inslag av snickarglädje.... grrr... me loves it.

2011-05-17 @ 14:22:51
URL: http://kulturgryningen.blogspot.com
Postat av: sandra

Teakskänken på bild 7 har jag hemma, den är både snygg och praktisk, sväljer jättemycket porslin! :) Jag fyndade den själv för 150;- på Röda Korset i Karlskrona för ett par år sen, såg du vad priset låg på här? Alltid kul att veta. :)

2011-06-09 @ 21:53:07
URL: http://livetpasofieberg.blogspot.com/
Postat av: form55

Svanenfåtöljen hade jag inte haft något emot, annars tycker jag att det mesta är nyproducerat (det finns att köpa nyproducerat iaf).

Plötsligt i Vinslöv har man ju sett! "atchii - neej" (roligaste scenen i filmen och bland det roligaste man kan se - just den scenen alltså).

2012-01-01 @ 23:11:54
URL: http://jjform55.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0