Markaryd del 2, inköpen!

Den stora antik- och samlarmarknaden i Markaryd var absolut något för mig. Massor av teakmöbler, kul kuriosa, färgat glas, porslin, emalj, krukor, mässing, plåtburkar, textilier, osv osv. Jag ser redan fram emot mitt nästa besök där, som väl tyvärr inte infaller förrän nästa år. Vill ni se vad jag köpte? Här kommer det.

Det första inköpet blev redan 5 minuter efter att jag kommit dit. Hittade den här häftiga förvaringsfickan i gulprickig galon för en hundring. Jag tvekade lite för att jag ville gå och kika runt först på det övriga utbudet, men sedan tänkte jag om. Hur ofta hittar jag en sådan? Den behövs i högsta grad då vi verkligen behöver mer förvaring i badrummet, och hur ofta hittar jag en gul och prickig sådan? Jag älskar ju gult och prickigt!Till mitt blågröna femtiotalskök fanns hur mycket som helst. Köket är inte så stort, så det får numera räcka med små detaljer. Hittade dessa underbara krukor i två olika ljusgröna nyanser. De är omärkta men den vänsta är säkert från Upsala-Ekeby eller Bo Fajans och den högra tror jag är från Rörstrand. Jag har en annan kruka som liknar den högra, som är märkt Rörstrand.Några plåtburkar fick också följa med hem, tanken är att de ska ligga i min Reda-kryddhylla när den är komplett. Jag vill inte ha mjöl och gryn i den utan i glasbehållarna vill jag att det ska ligga tjusiga blå/gröna småsaker. Så därför blev det en liten förbandslåda....en gammal vaselinburk och en gammal förpackning solution till att laga cykeldäck. Bägge råkade vara skånska, vaselinburken är märkt "AB Bleckvarufabr. Malmö" och den andra är uppenbarligen från däckfabriken "Trelleborg" som än idag är verksam. Tänk att jag åkte ända till Markaryd och hittade en burk härifrån Malmö och en från Trelleborg!I en låda hittade jag lite häftiga gamla nycklar och nyckelbrickor för 5 kr/st. Den ena brickan har tillhört en "Svante Hedin" och den andra "Reklamavdelningen". Undrar var? De små nyckelknipporna ska hänga i köket. Några bilder på hur utbudet såg ut. Som sagt, helt i min smak med snygga köksstolar, rymdinspirerad bordsdekoration, läckra taklampor, värmeljushållare i bumling-form från Ateljé Lyktan i Åhus.. ..stringhyllor, diverse andra möbler i teak och gamla skolplanscher. Jag hade inte tackat nej till en fin gammal skolplansch, men ville inte ha den med en val på.Jag kollade alla borden, missade inte något. Jag kom dit vid 9-tiden och var klar vid 14-tiden.Det häftigaste jag såg måste ha varit grötkokaren. En sådan har jag aldrig sett förut, har ni?
Den kostade 450 kr och hade passat i mitt femtiotalskök men jag hade nog aldrig använt den. Undrar om den blev såld!Det var Markaryd, det. Jag ska dit nästa år igen, säkert som amen i kyrkan!Vad tyckte ni om inköpen? Var ni där, eller har varit där något annat år? Bloggaren Form 55 (länk till hans trevliga blogg finns i min meny uppe till höger) hade varit där, men vi stötte inte på varann i folkmassan. Kommentera gärna en rad eller två!

Kommentarer
Postat av: Maria/Prylodesign

Oj, vad mycket fint! Kuddarna är jättefina som du sydde av det tyg du köpte av mig. Jag har länkat till din sida nu/Ha det gott! Maria på Prylodesign

2011-08-25 @ 17:48:07
URL: http://prylodesign.blogspot.com/
Postat av: Prinzessin

Vad ska man med en grötkokare till? Gröt är inte direkt svårt att laga. Och undrar vem Svante Hedin är.

2011-08-26 @ 01:11:15
URL: http://prinzessin.blogg.se/
Postat av: Helena Högberg

Fina saker, roligt när man får "gotta sig" i gamla grejer så länge, det bästa jag vet!

2011-08-26 @ 10:09:44
URL: http://loppisloella.blogg.se/
Postat av: Linda

Åååh, måste verkligen åka dit nästa år. Krukorna är så fina!

2011-08-26 @ 15:43:55
URL: http://porslinan.blogspot.com
Postat av: form55

En grötkokare finns någonstans här hemma. Med reklamtryck på.

2011-08-26 @ 22:05:38
URL: http://jjform55.blogspot.com/
Postat av: cinna

My goodness, vad fina grejor. Fanns mycket man inte tackat nej till!!

2011-08-27 @ 07:05:35
URL: http://tusenvaser.blogspot.com
Postat av: Gila

Oj oj så mycket fint. Stringhyllor och de vita lamporna brevid...för att inte tala om dina fina krukor!

2011-08-28 @ 21:15:50
URL: http://gilasgrotta.blogspot.com/
Postat av: Christin

Verkar vara en kul marknad !

Fina små reportage därfirån också.

2011-08-28 @ 22:32:26
Postat av: Sandra

åå, så mycket fina saker! Förstår att du gick så länge! Du gjorde rätt i att köpa förvaringsfickan tycker jag, 100;- är inte så mycket pengar egentligen, men man blir lite snål när man är iallafall på loppis, kanske inte på antik/samlarmässor för då förvänmtar man sig lite att sakerna ska vara lite dyrare. Jättefina inköp!

2011-08-31 @ 15:54:20
URL: http://livetpasofieberg.blogspot.com/
Postat av: Skaffaren

Jag var där med Jan, form55. Rättare sagt, vi samåkte och gick sedan på marknaden på varsitt håll.

På min blogg finns det två inlägg från Markaryd.

2011-09-08 @ 10:42:43
URL: http://skaffaren.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0