Det våras på Vårgatan.

Det här måste vara en av de finare bilderna jag tagit, men titeln ljuger lite. Det är en morgon i augusti på bilden och det är inte Vårgatan men vi är ändå i mitt älskade trettiotalskvarter Östervärn nära Värnhemstorget i Malmö.
 
 
Östervärn bebyggdes från sekelskiftet fram till mitten av trettiotalet. Området ritades av stadsingenjören och stadsplaneraren Major Nilsson (egentligen Anders Nilsson, 1844-1936) som inspirerades av medeltida gatunät med oregelbundna kvarter och krökningar i gatorna. Östervärn innefattar Vårgatan, Värnhemsgatan, Östervärnsgatan, Höstgatan, Zenithgatan och Mellangatan.
 
Bebyggelsen består av teglade eller putsade fyra- eller femvåningshus främst från sent 1920-tal och första halvan av 1930-talet. Min uppfattning är att bostadsrätterna är fler än hyresrätterna men oavsett så har man i många fall valt att bevara portarna i original och sådant gillar vi ju, eller hur?

Kommentarer
Postat av: prylodesign

Vilken vacker bild och gatan är lika vacker den. Har aldrig varit i din stad kanske blir det ett besök någon gång:) Ha det gott och lycka till med många helgfynd!

2013-06-01 @ 08:05:33
URL: http://prylodesign.blogspot.se/
Postat av: Gila

Du är grym på att ta reda på bakgrundshistorik om byggnader och arkitektur. Fina foton!

2013-06-02 @ 10:50:31
URL: http://gilasgrotta.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0