Antiktäta Nørrebro.

Som utlovats - här kommer guiden till Köpenhamns antiktäta stadsdel Nørrebro och staden badade verkligen i sol i torsdags som ni ser på bilderna.

En sådan vacker dag tar man sig med fördel till Nørreport Station (där både tunnelbana och lokaltåg stannar). Promenera sedan längs Frederiksborggade, ta vackra gamla Dronning Louises Bro över søerne till Nørrebro där stora Nørrebrogade tar vid. Den första gatan till höger när man kommer över heter Ravnsborggade och där ligger retrobutikerna och secondhandaffärerna på rad.Det var närapå en religiös upplevelse när jag fann Ravnsborggade för första gången. Och Sankt Hans Gade, som korsar Ravnsborggade. Antikguden hade hört mina böner!

I Köpenhamnsaffärerna verkar det finnas en stor kärlek till patina....och som jag i tidigare inlägg på ämnet berättat så även till emaljprylar, nötta trasmattor, gamla plåtburkar, silver och nysilverföremål. Det finns helt klart en genomgående "stil" i de flesta av butikerna som tilltalar mig!Det finns förstås inte bara proppfulla prylbodar, även det lite exklusivare tar plats här. De som hyllar de inhemska designgiganterna, Juhl, Kjærholm, Jacobsen, Henningsen, Kofod-Larsen.Tyvärr hade några butiker slagit igen sedan mitt senaste besök här, till följd av höjda hyror fick vi veta.Och på tal om de danska designgiganterna, precis i närheten på Fælledvej finns Roxy Klassik, där klassikerna är många och prisnivån något högre. Roxy Klassik köpte Karlavagnen av mig.En bit bort från den religiösa upplevelsen som Ravnsborggade är, hittade vi i höjd med Assistens Kirkegård en mycket trevlig retrobutik....med huvudinriktningen lampor och lampdelar.Butiken blev helt klart en favorit som kommer att besökas många gånger.

Med trappan som är "stejl" (vi får väl anta att det betyder "hal") tar vi farväl av den danska huvudstaden för den här gången. Köpenhamn har som ni ser ovan, mycket att bjuda på!Och förresten, kommentera gärna en rad eller två! Kanske kring Köpenhamns utbud eller om något helt annat!

Kommentarer
Postat av: Soffi

Mysigt värre!

2012-05-08 @ 13:30:49
URL: http://http://retroschmetro.blogg.se
Postat av: Helena Högberg

Åh, vilka ställen!Vill dit!

2012-05-08 @ 16:14:49
URL: http://http:/loppisloella.blogg.se/
Postat av: Anta Snaque

Detta måste vara antik- och loppisälskarnas dröm! Där skulle jag vilja vandra runt i timmar och bara njuta.

Och då hade jag bl.a. hittat några exemplar av de lampor från Coronell Electro som hänger i mitt vardagsrum! (Fjärde bilden från slutet.) Tack för den trevliga turen genom Nørrebro!

2012-05-08 @ 16:26:37
URL: http://antasnaque.blogspot.com
Postat av: Audrey Fenn

Underbart inlägg om Köpenhamn!

Den blå stolen på andra bilden var ju en riktig snygging.

Bilderna från lampaffären får mitt hjärta att slå snabbare!

2012-05-08 @ 17:38:18
URL: http://audreyfennochalltfint.wordpress.com/
Postat av: Gila

Tusen tack för tipsen! Ska snart till Köpenhamn och ska utforska butikerna mera :-)

2012-05-08 @ 20:45:36
URL: http://gilasgrotta.blogspot.com/
Postat av: Anna

Trappan e brant :)

2012-05-09 @ 07:02:47
Postat av: thisismycat

Var du inte på Bredgade? Där är ju de riktigt exklusiva designbutikerna. Jag kan gå runt på Klassik http://klassik.dk/ i timmar med munnen öppen och bara dregla.

2012-05-09 @ 10:01:31
URL: http://thisismycat.blogspot.com
Postat av: form55

Så nära men ändå så annorlunda! Roxy klassik är det bästa stället av dessa om man vill se fina grejer. Köpte en krenitskål där en gång - innan de blev jättedyra.

2012-05-09 @ 20:07:43
URL: http://jjform55.blogspot.se/
Postat av: Anna

Åhhhh! Vi hade en tripp inplanerad till sommaren... Men planerna ändrades till Visby istället. Får ta Köpenhamn en annan gång :)

2012-05-10 @ 20:40:26
URL: http://www.ljuva50tal.blogspot.com
Postat av: Emelie

Åh, vad loppissugen jag blir! :)

2012-05-10 @ 21:22:22
URL: http://enblommigtekopp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0