Ännu fler härliga skyltar.

I takt med att årstiden blir grönare, varmare och ljusare ökar även min lust att upptäcka och jag nu samlat ihop lite fler fragment från förr. Dags för lite äldre skyltar som sitter kvar än idag, 2012. Det hoppas jag de får göra länge till! Men vad är grejen med manssymbolen? Jag har inte fattat galoppen.

Först ut är järnaffären i centrala Genarp. Inget stort centrum men det bedrivs alltså ännu järnaffär där.. ..som följs av ett dito i Örkelljunga. Ingen järnhandel i lokalen idag, istället en loppis!I lilla Kävlinge finns på affärsgatan en bok- och pappershandel som fortfarande är just det.Precis den här typen av neonskylt med enkla avskalade bokstäver gärna i rött eller blått ser man ofta på mindre orter, där de av olika anledningar fått vara kvar.Stora Hotellet i Markaryd har en väldigt femtiotalsdoftande skylt, inte tusan är den från hotellets byggår 1934....och från Markaryd till Järntorget i Göteborg. Biografen Draken invigdes 1956 och deras skylt är säkert samtida.Läcker skylt har den här juveleraren på Sturegatan i Sundbyberg.Det är alltid lätt att hitta en skylt som berättar var man inte får parkera. En återkommande klassiker. Här har ni en i Haga i Göteborg....och en här i stan.Tänk er hur hemmafruarna på femtiotalet gick och fick lagt håret på den här söta lilla salongen i ett fint funkishus i Slottsstaden här i Malmö....i en tid då blomsteraffärens skylt såg ut såhär....och då LM Ericssons tjusiga logotyp såg ut såhär.Det var dagens skyltskörd. Fler inlägg på gång, kika snart in igen! Och som vanligt, känner ni till något om det jag visat på bilderna.. eller vill skriva en rad ändå, gör gärna det!

Kommentarer
Postat av: Kerstin

Det är ju även symbolen för järn! http://sv.wikipedia.org/wiki/J%C3%A4rnsymbolen

2012-06-04 @ 09:08:52
URL: http://kerstin.kokk.se/
Postat av: form55

Gamla skyltar är fina och neonskyltar har något magiskt över sig. Jag hade gärna velat ha bra en fungerande bokstav av den enkla modellen - gärna ett A eller K eller hellre ett G.

2012-06-04 @ 12:18:16
URL: http://jjform55.blogspot.com/
Postat av: yvonne

Det här hittade jag på Flashback....hur mycket man nu kan lita på det-fast det känns ju som att han har kopierat nåt uppslagsverk.....

2012-06-04 @ 12:18:19
URL: http://iminlillalillavrldavrosor
Postat av: Anta S

Precis som Kerstin skriver – symbolen för järn = ferrum. Många järnaffärer har/har haft den symbolen.

2012-06-04 @ 16:02:59
URL: http://antasnaque.blogspot.com
Postat av: khina

Åh, alla dessa härliga skyltar... Neonskyltar är min klara favorit men OK för ljusskyltar som har texten utanpåliggande såsom blommor skylten. Vi söker ju en skylt att sätta upp ovanför garaget - Draken skulle ju vara fräckt!!

Ser framemot fler skyltinlägg...

2012-06-04 @ 18:49:30
URL: http://gamlakonsum.blogspot.com
Postat av: Eli

Härliga skyltar! Håller med form55, det vore cool att ha en bokstav.

2012-06-04 @ 23:48:01
URL: http://femtiotalsjakten.blogg.se/
Postat av: Anna

Oj, jag har inte kollat din blogg på länge, och nu känner jag att jag förtjänar spöstraff! Jäddrar så mycket snyggt och intressant du bloggat om. Tycker du ska skaffa en facebook-sida så en latmask som jag enkelt kan följa! ;)

2012-06-05 @ 15:32:18
URL: http://kulturgryningen.blogspot.com
Postat av: Christin

Charmiga skyltar är alltid kul och neonskyltarna är egentligen favoriter men den lilla med blomman föll jag för.

2012-06-05 @ 18:00:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0