London del 2 - Alfies Antique Market.

Tips från olika håll inför Londonresan hade alla en gemensam nämnare, att jag inte skulle missa Alfies Antique Market13-25 Church Street i området Marylebone. Klart jag inte missade den!

På Church Street hölls det under lördagen stor och rörig gatumarknad med grönsaks-, fisk- och blomstånd, där lokalbefolkningen skrek på varann och prutade vilt. Man fick kryssa runt, det var trångt och otrevligt men en bit nedanför gatan låg Alfies, med hela fyra våningar antikviteter.

Min favoritmonter hittade jag på bottenvåningen, den trevlige innehavaren och jag bytte visitkort. Han hade ett mycket trevligt utbud, som ni ser nedan.Nästan alla hade ett väldigt trevligt utbud som var precis i min smak....och som ni vet står mässing väldigt högt i kurs hos mig, dock var de här lamporna säkerligen skrämmande dyra. Jag kan inte tänka mig något vassare, (och nu svär jag, för här är det jag som bestämmer!) men fan vad läckra! Vågade inte vända på prislappen.På Alfies fanns det även äldre plåtskyltar....och färgat glas. Många fröjder för ögat. Strosade i flera timmar där.Om jag fick välja något att ta med mig hem, litet eller stort, så hade det nog blivit den här underbara serveringsvagnen. Fulländad i sin form! Tänk er några flaskor och en samling Party eller Strikt från Johansfors stående på den.. det hade varit något, det....och den här lampan hade gärna fått hänga i taket ovanför.Häftig keramik i förgrunden, eller hur? Noterade inte något om dem, tyvärr.Den läckra keramiken flankerades iallafall av Eames-stolar. Fint ska det vara.

Vid ingången fanns det visitkort och flyers på ett bord. Kanske läser någon i London min blogg just nu, med hjälp av lite översättning?Tack till er som tipsat mig om Alfies, det var en riktig höjdare! Jag köpte en liten sak där, i en smyckedisk.. men den får ni se i ett inlägg snart!

Mer London är på gång! Kika snart in igen!

Kommentarer
Postat av: Helena Högberg

Det var mycket "viil ha"-grejer!

2012-02-01 @ 12:37:47
URL: http://loppisloella.blogg.se/
Postat av: Karoline

GUD så mycket fint!!!

2012-02-01 @ 19:15:01
URL: http://ikarolineshuvud.blogg.se/
Postat av: Diana

2012-02-01 @ 20:19:42
URL: http://gemytligt.blogspot.com/
Postat av: Diana

Härliga bilder! Nu blev man ju vansinnigt sugen på att åka till London! :)

2012-02-01 @ 20:20:24
URL: http://gemytligt.blogspot.com/
Postat av: jenny på La Mômes Old fashioned

Serveringsvagnen är helt i min smak också, liksom allt det andra. Kära nån ;) Trevligt reportage förövrigt.

2012-02-01 @ 20:48:43
URL: http://lamome-oldfashioned.blogspot.com/
Postat av: khina

Tack för att du delar med dig av "allt det gamla goda" i London! Helt underbara prylar och vilken design och färger.... Jag blir lyrisk av att se utbudet!

2012-02-01 @ 22:23:12
URL: http://gamlakonsum.blogspot.com
Postat av: Lilladockan

Den där färgglada spretiga boll-saken på näst sista bilden (lampa?), den gjorde mig riktigt glad! Ser ut som gigantiska knappnålar. Vad det än är så hade jag velat ha den, extra mycket om det faktiskt är en lampa och de färgglada bollarna lyser :D

2012-02-02 @ 06:27:49
URL: http://denlilladockan.blogg.se/
Postat av: Eli

Han på bottenvåningen är skittrevlig! Jag var på väg att köpa litet brittiskt mid-century-porslin där förra året, men hejdade mig. Du hälsade väl på Ian högst upp också?

2012-02-03 @ 00:37:27
URL: http://femtiotalsjakten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0