Vykortsresan; Skåne, Stockholm och något däremellan.

Vi reser vidare genom landet och börjar idag i södern, Skåne, där jag bor. Det är väl ingen som missat det?

Kortet nedan köpte jag faktiskt på plats i Hammenhög, Österlens trevligaste ort med både femtiotalscafé,  femtiotalsfrisör och flera loppisar. På bilderna syns ett typiskt gästis och en typisk liten vitputsad skånsk kyrka med trappgavlar.Nu far vi till Malmö, min plats på jorden och nöjd är jag med det. Jag älskar Malmö.

Här ser ni "Gustav Adolfs Torg och hotel S:t Jörgen". Idag upptar en stor H&M-butik och en Mc Donalds-restaurang det stora vita huset till höger på bilden och hotell S:t Jörgen heter samma, men med "Scandic" före. Flaggstängerna är borta men blomstånden finns än idag på exakt samma plats! Visst är det lustigt att vissa saker inte förändras?Kungsparkens Restaurang som kortet nedan föreställer, ligger ett stenkast från Gustav Adolfs Torg och är idag ett Casino Cosmopol....och från Malmö till en annan Skånsk stad, Helsingborg - sundets pärla. Det säger iallafall stadens slogan. Här, en av gågatorna, Kullagatan."Rådhuset, Helsingborg". Jag kan inte avgöra om det är vänster- eller högertrafik på bilden, men på människornas kläder tycker jag man kan gissa på 60-tal.Uppsalas imposanta domkyrka. Där har jag varit....och domkyrkan i Linköping, där jag tyvärr aldrig varit."Hälsningar från Danderyd. Mörbydalen. Mörby Centrum. Kevringeringen. Mörbyhöjden"."Täby, Näsby Slott. Kungliga Sjökrigsskolan".Vi rör oss från förorterna in mot stan, här "Stockholm, utsikt från Skinnarviksbergen".En tjusig matsal och ett vackert läge visar Grand Hotel Saltsjöbaden, på baksidan kan man läsa "Internationellt hotell. Sommartid erkänt turisthotell, vintertid Sveriges konferenscentrum".Vyer över Stockholm med cyanblå himmel, ingen närmare information finns på baksidan men man känner ju igen Stadshuset, Slussen, Slottet, Kungsgatan med Kungstornen. Är det någon som vet vad rutan överst till vänster visar? Kommentera gärna isåfall!En känd Stockholmsvy här också, Hötorget med Konserthuset. Men vad visar bilden uppe till höger? Någon som vet?Till slut ett motiv i kvällsljus "Sergels Torg och Hötorgscity".Fler vykortsresor följer, kika snart in igen!

Kommentarer
Postat av: Sara

Vilka charmiga kort. Snygga på något underligt vis.

2012-04-02 @ 16:35:22
URL: http://snovitsapple.blogspot.com/
Postat av: Jenny på La mômes Old fashioned

Stockholmsmotiven: Bilden uppe till vänster är Norrbro från slottet mot Gustav Adolfs torg (där UD och operan ligger) och den andra bilden skulle kunna vara från Stadshuset, men där är jag mer osäker.

2012-04-02 @ 20:02:53
URL: http://lamome-oldfashioned.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0