En hel massa tur, del 2.

Jag hade verkligen tur den här gången också, här ska ni få höra! Jag och min sambo var hos hans härliga farmor och hälsade på. Jag hade snytit mig, skulle slänga pappersnäsduken i sophinken i köket, och råkade öppna fel skåp.
Det var grytskåpet jag råkade öppna istället och där inne stod skönheten på bilden nedan. Mitt antikhjärta började slå hårdare men jag stängde skåpet och slängde min pappersnäsduk på rätt plats.

Såklart kunde jag inte släppa vad jag sett i grytskåpet (det hade ni inte heller kunnat!), så jag frågade min sambos farmor om jag kunde få titta på den. Hon tog ut den utan en min, räckte över den till mig och sa "- Jaså den? Den fick jag i lysningspresent av min syster för väldigt många år sedan och jag har nästan aldrig använt den. Vill du ha den? Ta du den!"

Lyckan visste inga gränser, jag lovar! Jag tackade, tackade, tackade och tackade lite till. Jag berättade att den var värdefull, att hon kunde sålt den istället men eftersom den gjorde mig så glad så gav hon gärna bort den till mig.Vad sägs om det? Som jag skrev ovan så visste lyckan inga gränser. Karotten med ärt-dekor ingick vad jag förstått i Picknick 2, i senare delen av Picknick-produktionen. Grytor/terriner/kärl ur första delen av produktionen hade vita lock med runda vita knoppar. Ni får rätta mig om jag har fel, Porslinsbloggen (länk finns nere till höger bland mina favoritbloggar) sitter säkert på värdefull kunskap. Picknick var i produktion 1956-69Rörstrand och dekoren designades som vi alla vet av Marianne Westman.

Närbild på dekoren. Ärt-dekoren förekommer visst bara på bara på just denna del i serien.Locket, som är väldigt läckert både i form och färg.Märkningen undertill....och såklart har denna trofé plats högst upp på stringhyllan i köket. Färgtemat i köket är ju blått/grönt så vad kunde passa bättre? Ni ser förresten en annan Marianne Westman nere till höger, burken med texten "Kryddpeppar", rasande snygg den också!Nu får jag nog inte mer tur på några år, jag har liksom fått min beskärda del.

Berätta om tur ni haft, kommentera gärna en rad! Och vad tyckte ni förresten, visst fick karotten ett bra hem här hos mig?

Kommentarer
Postat av: Randiga Tråden

Så otroligt vacker, grattis.

2011-09-05 @ 12:24:36
URL: http://randigatraden.blogspot.com
Postat av: Anna

Wow vilken present! Grattis :) Tänk vad lite snuva kan föra med sig ;)

2011-09-05 @ 14:16:04
URL: http://www.ljuva50tal.blogspot.com
Postat av: Christin

Grattis ! Bättre att du som uppskattar den fick ta han dom den fina karotten.Men vilken tur alltså...

2011-09-05 @ 20:18:39
Postat av: Maria

Ja det var verkligen tur! Den är mer än fantastisk, skulle väldigt gärna äga en sån. Gratulerar :)

2011-09-05 @ 20:21:53
URL: http://enomakakaffekopp.blogspot.com/
Postat av: Kerstin

Åh, det är min favorit i Picknickserien! Den är fantastisk! Picknick 2 tycker jag är mycket snyggare, just för att delarna har en grönsak åt gången på delarna, och inte blandat.

2011-09-05 @ 20:53:33
URL: http://kerstin.kokk.se/
Postat av: Ulrika på Leta Retro

Det var skönt att den befriades ur sitt skåp efter alla dessa år! Grattis!

2011-09-05 @ 21:56:19
URL: http://letaretro.se
Postat av: Gila

WoW, grattis grattis! Underbar!

2011-09-05 @ 22:59:09
URL: http://gilasgrotta.blogspot.com/
Postat av: khina

Den är bara så trevlig... Å, vilken tur att just du fick den som verkligen uppskattar den och inte bara ser på priset.. Grattis!

2011-09-06 @ 14:21:50
URL: http://gamlakonsum.blogspot.com
Postat av: Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

men åh vad roligt att du hittade den av "misstag" och att du fick den! så fin!//anna

driver Avanna webshop

Just nu fraktfritt med koden HÖSTNYTT

www.avanna.se

2011-09-06 @ 21:14:58
URL: http://pyttis.blogg.se/
Postat av: Anna

Har du planer på att använda den, eller ska den stå på hyllan och se snygg ut? Förslag till användning välkomnas gärna. Jag gömmer nämligen din karotts olyckliga broder vid namnet Cocktail hemma i mitt skåp. Den kommer ALDRIG till användning.

2011-09-20 @ 13:15:00
URL: http://kulturgryningen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0