Liten funkis-spaning.

Som jag säkert nämnt innan så är jag väldigt förtjust i funktionalistisk arkitektur, så det kommer att bli lite av den varan på bloggen emellanåt! De senaste stolta funkishusen som korsat min väg är de här.

Kolla de mintgröna balkongerna, och husets svängda form.Det lilla taket ovanför den översta balkongen är ju minst sagt snitsigt. Fönster som går runt hörn och balkonger som går runt hörn är typiska funkiselement.Många hus har ju kvar sina originalportar, och detta soligt gula hus hade alla sina fina portar kvar i ett fantastiskt originalskick.
Notera här även marmorn runt porten, och hur diskret utebelysningen sitter under det lilla taket.Detta var nog det snyggaste huset, det kanske inte syns på den första bilden men på den andra!
Så stramt men ändå så vackert.
Den mörkgröna färgen var vanlig runt fönster, runt dörrar och på balkonger. Här har man bättrat på den men ändå behållit stilens ideal i och med det mörkgröna.

Tycker ni också om funkis? Mer spaning efter hus i denna kategori kommer i framtiden..

Kommentarer
Postat av: Nina

Kul med lite funkis-arkitektur! :) Ja det var ju rätt intressant hur de har låtit taket svänga på den övre bilden medan väggen sicksackar under, så de översta balkongerna får tak. Jag gillar speciellt det solgula huset annars! Fint hur balkongerna har samma färg som resten av fasaden så de smälter samman, och gillar att det är två balkonger på vardera sidan om "burspråket", skulle vara kul att se hur det ser ut rakt framifrån. Var ligger dessa fina funkishus nånstans?

2011-03-25 @ 23:40:27
Postat av: Allt det gamla goda

Nina, och om det är någon annan som undrar, de fina husen finns i Malmö. :)

2011-03-25 @ 23:54:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0