Ribershus (och Zlatans hus!).

Åh, en sådan fröjd för ögat. Håller ni inte med, så säg!
De tre funktionalistiska mästerverk som bildar Ribershus ligger på första parkett med underbar utsikt över Öresund, längs med Limhamnsvägen här i Malmö. De har nio våningar vardera och varje detalj på dem känns omsorgsfull och elegant.
Husen uppfördes 1937-43 med lyxiga egenskaper som exempelvis porttelefon, havsutsikt från samtliga balkonger i husen, runda matplatser och generösa perspektivfönster. (Om inläggets titel förvirrar, så visar jag Zlatans hus längst ner, alltså.)

Mitt hjärta slog nog några extra slag idag av att se såhär mycket fin funkis på en och samma gång!
De tre första höghusen i början av Limhamnsvägen är uppförda av den legendariske byggmästaren Eric Sigfrid Persson. Husen blev omtyckta, omtalade och bl.a utnämnda till "Sveriges modernaste bostadsanläggning". Efter dem följer sedan en rad hus i samma stil och vissa av dem är minst lika vackra.

Promenerar man eller kör en liten bit längre ut längs Limhamnsvägen längs havet så följer sedan området Fridhem som är känt för sina påkostade sekelskiftesvillor för de med mycket tjocka plånböcker. Här nedan ser ni Zlatan Ibrahimovics hus från 1911 som ligger mittemot badbryggorna på Ribersborgsstranden. Malmös dyraste hus? Tyvärr syntes inte just Zlatan till idag, även om man kunde ana viss aktivitet i trädgården bakom den höga muren.Vad tycker ni om Ribershus? Och vad tycker ni om Zlatans hus? Här i Malmö vet alla att det är Zlatans hus, men nu får även ni som inte bor just här, också se det!
Kommentarer mottages varmast!

Kommentarer
Postat av: Helena Högberg

Jag skulle inte ha något alls emot att bo i det huset,mycket vackert!

2011-06-08 @ 19:29:25
URL: http://loppisloella.blogg.se/
Postat av: Linda

Letar fin lägenhet i Malmö till hösten så det var ett bra tips! Och jag måste säga att jag gillar Zlatans hus bra mycket mer nu när det inte är rosa längre... ;)

2011-06-09 @ 12:10:20
URL: http://porslinan.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0