Fynd från Myrorna.

Ibland hittar man riktigt trevliga saker på Myrorna, eller vad tycker ni? Häromdagen när jag besökte dem så hade de en hel back med skivor som den på bilden nedan. Jag köpte bara en, för de hade snarlika omslag allihop och jag har ingen möjlighet att spela dem. Omslaget är i varje fall ruskigt snyggt!Jag köpte en sak till när jag var på Myrorna senast. "Dr M.A Lindblads Svampbok" från 1901. Tänk att den är 110 år gammal! Man kan bara ana bokens höga ålder när man tittar på språkbruket, i övrigt ser den inte så gammal ut. Bara tänk på allt som hänt i världen sedan 1901, vad boken överlevt.. Tyvärr så finns inte de "4 färgtryckta planscher" som boken lär ha åtföljts av, kvar. (Se bilden precis ovan.)

Vad tyckte ni om mina Myrorna-inköp? Är Myrorna bra där ni bor? Här i Malmö har vi 2 butiker, och jag upplever att priserna är rätt upptrissade samt att man ibland hittar mycket fint men lika ofta hittar man absolut ingenting.
Kommentera och spåna gärna kring detta!

Kommentarer
Postat av: Betty Lou

oh skivorna ser ju lovande ut. jag köpte en grammofon i helgen så nu jävlar ska jag köpa stenkakor!

2011-06-13 @ 22:25:31
URL: http://bettylougotanew.blogspot.com
Postat av: Gila

Fina fynd! Jag fyndade en kruka idag på Myrorna, men oftast hittar jag inget där. De har blivit för medvetna om saker och sätter höga priser. De glömmer att de är second hand affärer och INTE antikaffärer. Dessutom har de fått allt till skänks och ofta betalar de inte så hög hyra då de ligger ute på industriområden (inte alltid). De har personal som arbetstränar eller gör volontärjobb så höga löner kan de inte heller betala ut...nja Myrorna har blivit sämre men ibland kan det glimma till.

2011-06-13 @ 22:37:00
URL: http://gilasgrotta.blogspot.com/
Postat av: form55

Här i Göteborg fanns tre Myrorna förut men nu finns det bara en kvar. Det är väldigt sällan man ser något man vill köpa, och oftast är det väldigt dyrt - dyrare än i antikaffärer. Men ibland går det att fynda, kanske var trettiode gång man är inne. Men man får vara snabb för det är nästan alltid någon handlare inne och spanar.

2011-06-13 @ 22:57:17
URL: http://jjform55.blogspot.com/
Postat av: Helena Högberg

Jag tycker att Myrorna i Västerås var roligare på "gamla stället". Nu är de moderna, mitt i centrum med mest kläder och "finare" och dyrare saker. Det är svårare att hitta små udda, roliga prylar.

2011-06-13 @ 23:44:36
URL: http://loppisloella.blogg.se/
Postat av: Prinzessin

Du borde skaffa en skivspelare. Jag hade med velat ha en. Det är så mysigt ljud. Undrar om man kan få tag på en relativt billigt, fast jag skulle ju vilja ha en sån här. http://www.kahramanmarasogretmenevi.com/resim/gramofon2maxils2.jpgDock tror jag inte de är så bra på att spela vanliga LP-skivor.Och jag är avsundsjuk på boken, du vet ju att jag älskar antika böcker. Ska nog snart ta kort på mitt fina rum, så du får hålla utkik på min blogg sötnos.

2011-06-14 @ 01:19:44
URL: http://prinzessin.blogg.se/
Postat av: eli

Underbart skivomslag. Ska du rama in det och ha på väggen? Myrorna i Sthlm-området är löjligt dyra. Ibland har värderaren haft en sömnig dag och man kan göra ett fynd. Men oftast inte.

2011-06-14 @ 08:35:03
URL: http://femtiotalsjakten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0