Blått och grönt för hela slanten, del 2.

Vad trevliga kommentarer ni skriver! Så nu kommer lite fler bilder på köket.
Jag tycker absolut man ska ha pinnstolar i sitt retrokök, så därför har vi två av den ni ser.Jag köper gärna gamla kokböcker för de är så vackra. Den i mitten med kvinnan på omslaget är min farbors gamla hemkunskapsbok från skolan, tryckt 1958. "Gott på gasen" till höger är utgiven av Gasverkets Kundtjänst 1955 och "Nytt och gott av grönsaker" är från 1954.Vi har ju faktiskt gas-spis så man kanske skulle kika i "Gott på gasen" nästa gång man ska tillaga något gott?
Två fina tillagningskärl har vi i alla fall, i ljusblå Kockums-emalj. Disken torkas naturligtvis på handdukarna "Perssons kryddskåp". Det är vackra och kvalitativa handdukar, designade av Astrid Sampe och lanserade på H55-utställningen i Helsingborg 1955. Mina är från Designtorget, och är bara några år gamla. Hade jag inte köpt dem där så hade jag nog inte haft några. Jag har aldrig sett gamla sådana.Min mintgröna radio "Blaupunkt Derby" är min ögonsten. Jag köpte den dyrt för några år sedan i en antikaffär i Stockholm som var specialiserad på TV, radio, vinylspelare osv osv. Jag minns att jag tvingade mannen i affären att sätta batterier i den och testa den på plats, så att jag inte skulle få med mig den hem utan att den fungerade! Den fungerar felfritt och jag lyssnar ofta på den...men nu kommer fler bilder på kökssoffan som en kommentator önskade efter förra inlägget!
Den är ljusgrå och enligt min scannande blick bara målad en gång.Vi avslutar titten i köket med en trevlig kylväska. Jag tycker det är extra roligt att den har blivit min, för den har tillhört min farfar som gick bort innan jag föddes. Den är gjord på Husqvarna Borstfabrik, heter "Taffel" och bakom designen står Jan Trädårdh, det är vad jag fått höra. Ofta när man ser de här så står Sigvard Bernadotte som designer. Någon kunnig läsare kanske vet mer än vad jag vet? Kommentera gärna!Kommentarer
Postat av: Clinen

Soffan är verkligen underbar. Tycker dock att du ska skaffa dig en madrass att lägga i den som man kan sitta på. Både snyggt och bekvämt. =) Man kan ju klä den i något läckert retrotyg eller retroinspirerat i alla fall.

2011-02-19 @ 10:51:55
URL: http://clinensljuvafemtiotal.blogg.se/
Postat av: Sofia

Jag hamnade här på din blogg av en slump och jag måste säga att jag blev kär på en gång i ditt kök :) Vill också ha ett kök fullt med gamla retroprylar.

Jag lovar att jag kommer återkomma för att förhoppningsvis få se lite mer bilder från ditt hem.

2011-02-19 @ 12:43:38
URL: http://sofiaekendahl.wordpress.com
Postat av: Gila

Soffan är underbar! Kuddarna med!

2011-02-19 @ 23:18:10
URL: http://gilasgrotta.blogspot.com/
Postat av: Loppistan

Radion är ju helt fantastisk både till form och färg. Skulle passa perfekt i vårt kök också :) Även soffan är galet fin!

2011-02-20 @ 09:05:58
URL: http://loppistan.blogspot.com
Postat av: Kersti

Tack för bilden på soffan - den är verkligen jättefin. Vilken tur du hade som fann den.

2011-02-20 @ 20:30:43
Postat av: Anna

Wow, det var en häftig soffa! Den modellen har jag aldrig sett tidigare.

2011-08-15 @ 10:10:12
URL: http://www.ljuva50tal.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0