Blått och grönt för hela slanten, del 1.

När den här lägenheten blev vår fick jag rätt snart en bild framför mig om att köket skulle ha ett tema med bara blå och grön färgsättning. Väggarna är tacksamt vita och matta, golvet har bara ljusa plankor. Även om temat är snävt och köket inte är så stort, så har jag hittat en hel del fint under de månader vi bott här.
Porslinet, tv-kannan, kuddarna i kökssoffan, dukarna, trasmattan och radion har alla rätt färg och har antingen köpts på loppis, i antikaffärer eller "trillat över mig" på olika sätt. Den flätade TV-kannan fick jag av min förra chefs mor, som visste att jag skulle gilla den. Picknick-terrinen fick jag av en släkting som aldrig använt den och som gärna ville bli av med den! Det enda som är nytt på bilderna ni ser är den turkosa kudden med elefantmotiv, från Svenskt Tenn, längst till vänster i kökssoffan.Kökssoffan hade någon ställt ut vid grovsoporna på vår gård i december förra året. Det var minst en decimeter snö på den som jag gick ut och borstade av innan jag bar in den. Hur skulle jag kunna låta bli?Som jag skrev ovan så är allt blått eller grönt!Gardinerna kom jag över i en antikaffär, det är små små hål på några ställen men jag tycker det är mindre viktigt, gav bara en hundring för båda!Taklampan är också ett riktigt fynd, 40 kr gav jag för den och den var rätt risig men alla lampor jag köpt på loppisar tidigare har fungerat och så gjorde även denna. Glassamlingen som ni tidigare sett bor numera ovanpå köksskåpen.Det trevliga salt och peppar-setet tillkom nyligen och är märkt Yourstone Keramik.De konformade ströarna (design Pierre Forsell för Gense) för salt, peppar och socker hittade jag på en loppis i djupaste Småland, och extra trevligt är ju att ha alla tre.

Vad säger ni som läser och kommenterar, vill ni se mer av köket?


Kommentarer
Postat av: Anna

Självklart! Interiörbilder uppskattas alltid. Nu har jag länkat dig förresten :)

2011-02-16 @ 23:20:17
URL: http://kulturgryningen.blogspot.com
Postat av: Angeliqa

Väldigt fint!

Mer av köket tack.

2011-02-17 @ 06:39:02
URL: http://sopnedkast.blogspot.com
Postat av: Lena

Jag är en sucker för just den turkosa skålen. Brukar söka på pressglass för att se om det dyker upp nån sån. :)

2011-02-17 @ 09:23:10
URL: http://www.koala.nu/blahblah
Postat av: Kersti

Vill se mer - gärna en närmare titt på soffan. Den såg bedårande ut.

2011-02-17 @ 09:38:01
Postat av: Clinen

Åh vilket mysigt kök! En sådan kökssoffa hade jag verkligen inte sagt nej till! Alldeles underbart söt ju.

2011-02-17 @ 12:01:22
URL: http://clinensljuvafemtiotal.blogg.se/
Postat av: Eli

Grovsoporna.... puh! Vilken räddning. Och vad fint ni har i köket! Vilken TUR att du börjat blogga så vi får se dina vackra saker.

2011-02-19 @ 08:29:37
URL: http://femtiotalsjakten.blogg.se/
Postat av: Fynd Dagboken

Nu har jag länkat till din blogg,bra läsning

Info: Lampan du har är en Formgivaren heter Sigurd Lindkvist,Granhaga i Töreboda. Carl Thore är det alias han använde och som brukar stå på etiketten.

Jag har själv en likadan i ett av barnens rum

2011-02-25 @ 19:33:50
URL: http://fynddagboken.blogspot.com/
Postat av: Linnie - Funkisbloggen & www.inredum.se

Vilket hem du har!!! och guuuuuud så fina saker du har fått tag på! Varför händer det aldrig mig att folk slänger saker i grovsopor eller att det bara står på soptippen eller liknande? Och alla loppisar, hur hittar man dem? Jag vet att det finns en uppsjö av dem ute i landet men det är ändå svårt tycker jag att hitta guldkornen... ; )
Ha det gött!

Älskar dockskåpsbilderna! mera mera mera! ; )

: )

2012-10-04 @ 10:51:39
URL: http://funkisbloggen.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0