Göteborg del 2.

Under min härliga helg i Göteborg hann vi med så många loppisar/antikaffärer och vintagebutiker så att vi nästan tappade räkningen. Vi utvärderade flera gånger vilket som var det bästa stället vi besökte men vi hade svårt att utse en vinnare. Två ställen som ligger otroligt långt ifrån varann (inte avståndsmässigt utan i prisklass, stil och klientel) är Bebop AntikKaponjärgatan i Haga och KommersenMasthuggstorget.

Om vi börjar med Bebop Antik då. Ser ni så vackra saker det finns innanför det girlandprydda fönstret?
Ett utsökt urval av skandinavisk mid-century design.Och såhär såg det ut innanför fönstret. En fin blandning av Bruno Mathsson (stol med sadelgjord), Gunnar Ander (mässingsljusstake till vänster i fönster), Ivar Åhlenius Björk (Liljan-ljusstakar i fönster), Arne Jacobsen (Sjuan-stol i förgrunden) och Stig Lindberg (vad tror ni? Domino-askfatet såklart!).Erik Höglund smög sin in på ett hörn.I nästa rum fanns så många snygga taklampor att man inte kunde sluta stå under dem och stirra. Den i mitten längst fram, med randiga kupor i svarta hållare mot mässingsstomme har ett tydligt släktskap med min takkrona här i vardagsrummet. 

Var man ute efter trevliga lekfulla handmålade mattallrikar hade Bebop det också, på det låga bordet framför bokhyllesektionen. Min goda vän och vapendragare E fingrade lite på den avlånga klarröda Timo Sarpaneva-grytan i mitten.Här är jag dock lite ute och cyklar, är soffgruppen NK Triva eller Carl Malmsten? Väldigt snygg blekgrön kulör på den i alla fall. Jag har säkert kunniga läsare som kan upplysa oss om möblernas tillverkare, ni vet var kommentarsfältet är!

Noga utvald kuriosa samsades på hyllorna. Den orangea trion, är det Holmegaard eller är de svenska? Jag ber er kunniga läsare att än en gång upplysa oss andra.Jag vet nog många som gärna hade köpt bestick till sin samling här....och jag vet definitivt en (bloggerskan själv!) som gärna hade köpt smycken här. Men den här resan hade jag en liten loppisbudget, så det blev inga dyrare inköp denna gång.Från det polerade, skinande och noggrant prismärkta till Kommersen, en loppis på Masthuggstorget i vad som såg ut att vara en gammal bilverkstad eller liknande. Häftigt ställe, skönt avslappnad stämning. Lite ruffigt sådär, passande nog nere i hamnen.

Jag gillar verkligen loppisar som Kommersen, där man kan hitta allt från cyklar till grillbestick till båtmotorer via pussel och fritöser.Undrar om människorna på mina bilder hittade något trevligt.. jag fick iallafall känslan av att man på det här stället skulle kunna hitta något bra för bara ett par kronor eller ett par tior.

Mer Göteborg följer, för jag antar att ni vill veta vad jag mer besökte för ställen?

Kika snart in igen!

Kommentarer
Postat av: Helena Högberg

Vad mycket fint!, väntar med spänning att se de andra ställena också!

2011-12-14 @ 12:27:12
URL: http://http:/loppisloella.blogg.se/
Postat av: form55

Välbekanta syner! Soffan måste vara Paradis av Kerstin Hörlin-Holmquist för NK. Och de röda glasvaserna är Holmegaard.

2011-12-14 @ 19:32:13
URL: http://jjform55.blogspot.com/
Postat av: La momes Old fashioned

Trevligt inlägg. Alltid bra med tips vad man bör besöka i andra städer!

2011-12-15 @ 08:45:56
URL: http://lamome-oldfashioned.blogspot.com
Postat av: Mea

När man ser dessa bilder saknar jag verkligen Göteborg ännu mer...Home Sweet Home Hoppas du hade kul där!

2011-12-15 @ 11:15:35
URL: http://world-of-mea.blogspot.com
Postat av: Gunilla

Så mycket fint! MÅSTE verkligen åka dit!

2011-12-15 @ 20:33:38
URL: http://gunillas-fynd.blogspot.com/
Postat av: Linda

Mycket fint där, har du någon aning om vem som gjort den höga ljusstaken i fönstret hos Bebop? Den var riktigt läcker.

Och så är jag såklart väldigt nyfiken på om DU gjorde något fynd på Kommersen? :)

2011-12-16 @ 09:54:33
URL: http://porslinan.blogspot.com
Postat av: Merle

hi :)

i wanna go back to gothenborg, i miss it!!! i will come back by the ferry at spring!my kitchensofa is made in sweden a long time ago :) i found it at a thriftstore in kiel, where you can find a lot from sweden, i love it!

2011-12-18 @ 22:08:20
URL: http://www.troedelhaus.blogspot.com
Postat av: Tina

De oranga vaserna från Holmegaard heter Carnaby - köpte en gul för 30:- på "brugtsalg" då jag jobbade i Norge förra sommaren. Gillar denna typen av vaser- färgerna, formen ...ljuvliga !

2011-12-30 @ 12:49:47
Postat av: Linn

Kul att du bloggar! Fortsätt så :)

2012-03-19 @ 00:52:49
URL: http://hemförsäkringidag.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0