Fynd på väg hem från jobbet.

Lucky, lucky, lucky me!
Om ni följer Allt det gamla goda så vet ni att jag alltid letar efter vita krukor från exempelvis Upsala-Ekeby och Bo Fajans. Jag har rätt många redan, men hemmet är alltid öppet för fler om det känns rätt.

Idag strosade jag i lite antikaffärer efter jobbet i den härliga augustisolen och lyckades lägga vantarna på den här. Jag gick in till en av antikhandlarna vid Operan och frågade om han hade några vita krukor. Han tömde därpå ur sina pennor och saxar - ur den här! Och för 80 kr blev den min. Tänk om jag inte hade frågat! Då hade jag kanske inte lagt märke till vad som stod på den röriga butiksdisken full med pennor och saxar.

Det var kärlek vid första ögonkastet (mellan mig och krukan alltså!) och ett av mina svarta krukfat som fyndats i Norrland fick en parhäst.

Stor är den också. Bra, för jag behöver inte fler små krukor. Här visar den lilla, lilla Nilsjohan-skeden hur stor den är.Krukan är omärkt, men jag tycker den har släktskap med en av mina Bo Fajans-krukor, den till höger på bilden nedan, och med Upsala-Ekebys serie Adria (som jag inte har någon egen bild på, och jag brukar inte stjäla andras bilder).
Vad tycker ni? Det kanske finns någon som vet något den, upplys oss isåfall! Jag kommer att vara glad i flera dagar över mitt fina fynd. Den är mitt-i-prick!
Visst är den läcker? Kommentera gärna!

Kommentarer
Postat av: Jenny

Jag känner inte igen krukan, men fin är den. Det är bra att fråga ibland

2011-08-19 @ 06:19:15
URL: http://lamome-oldfashioned.blogspot.com
Postat av: Linda

Jätteläcker! Har aldrig sett en sådan kruka förut så jag vet inte riktigt vart den kan komma från. Både UEs och Bo Fajans krukor brukar vara ganska bra märkta... Kanske Rörstrand?

Och hittar du en billig Prunus-kopp (max 50kr) så får du gärna slå till åt mig! Jag håller utkik efter svart Salix! :)

2011-08-19 @ 13:18:39
URL: http://porslinan.blogspot.com
Postat av: AL

Supersnygg kruka. Riktigt fin.

2011-08-19 @ 19:33:46
URL: http://skyndafynda.blogspot.com
Postat av: Nusse

Åh så fin den var, den varianten har jag inte sett förut. Det händer något i en när man ser nåt "nytt"!

2011-09-17 @ 16:16:41
URL: http://www.nusse.nu
Postat av: Tove

Jag tycker att det är lite svårt att hitta en bra design till sin sida - hur har du burit dig åt? Du har ju en jättefin sida!

2012-03-19 @ 00:33:47
URL: http://hemförsäkringidag.se
Postat av: Allt det gamla goda

Till Tove; Jag hade innan jag startade bloggen klart för mig att den skulle vara mintgrön och svart. Vill att den ska vara enkel, men för att få den mintgröna färgen tror jag att jag använde den här sidan, http://tommy.tommy-jonsson.se/color.htm. Man får gå in på bloggens "redigera stilmall" och där finns det HEX-koder som man då kan lägga in sin färg i. Det är lite knepigt och man gör det nog bara en gång, men vitt heter nog #000000 och ser man då hur det står "background colour #000000" så kan man kopiera in färgen man vill ha där, så att det blir "background colour #125542" exempelvis istället. Då ändrar den bakgrundsfärg till den du valt av HEX-koderna. Lite knepigt som sagt..

2012-03-19 @ 21:02:28
URL: http://alltdetgamlagoda.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0