Tankar i och med kräftor.

Idag har jag ätit dyra små röda djur och kom i och med bilden nedan att tänka på billigt och dyrt.

Fatet med de små läckerheterna på, fick jag gratis när en prylbod i närheten av mitt jobb lades ned, och tömdes ur. Det är i lergods, tungt, välgjort och djupstämplat Ekeby. Köksbordet köpte jag på loppis i Småland för några år sedan för 265 kr, om jag inte minns fel. Kökssoffan "fick" jag (räddade jag alltså undan soptippen!) också gratis då någon ställt ut den på vår gård i vintras som grovsopa. Inte kunde jag låta den stå kvar, inte! En underbar liten femtiotals-pinnsoffa i ljusgrå originalfärg. Den turkosa elefant-mönstrade kudden i soffan är som bekant från Svenskt Tenn i design av Estrid Ericson och den var inte precis billig. Men då soffan inte kostade något alls och bordet kostade väldigt lite så kostade jag på mig en fin kudde.

Har ni också en mix hemma av billigt, lite dyrare, hittat och fått? Ibland har man ju turen att hitta eller få något. Kommentarer mottages varmast, ni vet var kommentarsfältet är!


Kommentarer
Postat av: Linda

Känner igen mig precis! Själklart älskar jag att fynda, men är det något man verkligen vill ha så får det kosta vad det kosta vill. Så här finns också en salig blandning av allt från gratis till ett par tusenlappar.

Och så måste jag bara säga att jag inte kan tro det är sant att du hittade den där pinnsoffan på gården! Jag har förvisso räddat två Fanett-stolar från grovsoprummet, men den där! Wow!

2011-08-17 @ 16:47:23
URL: http://porslinan.blogspot.com
Postat av: Jenny

Håller med Linda, att hitta en sån soffa, vilken dröm :) Mitt hem är definitivt en mix av gammalt och nytt, fast mest gammalt och mest billigt. Och att rädda saker från soporna är grymt!

2011-08-17 @ 20:26:20
URL: http://lamome-oldfashioned.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0