Beklämmande vyer från den skånska landsbygden.

Jag har under sommaren åkt runt mycket med kameran, och fotat (som Khina på bloggen http://gamlakonsum.blogspot.com/ säger) beklämmande vyer från den skånska landsbygden.
Det blir alltså bilder av platser, föremål och byggnader som lämnats åt sitt öde.

Här fick mitt antikhjärta sig en liten törn, jag ville rädda alla sakerna på bilden nedan! Speciellt TV-möbeln längst till höger som syns så fint på bilden. Tänk att ha en spetsduk ovanpå den, och så en vas med röda plastrosor. Skulle det inte passa utmärkt i vilken 50-talsfantasts hem som helst? Jag hade inga resurser (ingen bil, ingen plats hemma) och så hade alltihop stått där i regnet ett tag, det såg man, så jag och mitt antikhjärta fick gå vidare i livet.Senare fann jag den här spisen, kolla in den! Tänk att någon fortfarande har en sådan spis i sitt kök år 2011, att den först år 2011 renoveras bort.. ut på gården innan det blir dags för soptippen.Underbar garageport, eller vad säger ni? Håller ni inte med?Troligen ett gammalt godsmagasin med en gång vacker ljusblå fasadfärg.

Ën sönderslagen punchveranda.En vackert förfallen veranda till, ser ni vilka härliga spetsgardiner? Jag kunde eventuellt ana någon där inne, så därför blev det inte fler kort där.En brevlåda i en trädgård där ingen varit på väldigt länge.Gammal butikslokal.Tyllgardiner och falu rödfärg.Och sen plötsligt, dök en Lisa Larson-katt upp! Det fanns mer i den här gamla butikslokalens fönster....en glad Musse Pigg och en lite trött Pluto....och en fin grön 30-talskruka, säkert Upsala Ekeby.Vi avslutar med en av mina finaste bilder, en reklamskylt för panel. Och det säljs faktiskt panel innanför planket än idag! Panelkungen i Teckomatorp var med i Filip & Fredriks TV-program "100 höjdare" för några år sedan, han är ett riktig karaktär och återkommande samtalsämne på orten.Gillar ni beklämmande vyer från landsbygden? Jag vill ha kommentarer, vad tyckte ni?

Kommentarer
Postat av: Linda

Ojoj, vilken sorglig syn! Hoppas någon hittade lasset av gamla underbara teak-apparater och tog hem alltihop! Och butikslokalen, wow! Tänk att smyga sig in i den! Säkert full av gamla skatter! Jag brukar ofta drömma om sådant för att sedan vakna upp i ren förtvivlan att det inte var sant!

2011-08-08 @ 13:13:08
URL: http://dollybirdretro.blogspot.com
Postat av: Anonym

Du har tagit underbara bilder, man känner vemodet över den tid som varit. Kanske dock någon kan förbarma sig över något hus och rädda det från rivning. Hoppas.... (Du har varit på min länklista men verkar ha försvunnit! Skall åtgärdas med detsamma.)

2011-08-08 @ 18:10:46
Postat av: Bejjan

Jag blir helt betagen i sådana bilder som dina. Jag ser gärna mer. Berit

( har du kollat "övergivna platser")

2011-08-08 @ 18:11:17
Postat av: Khina

Du har tagit underbara bilder, man känner vemodet över den tid som varit. Kanske dock någon kan förbarma sig över något hus och rädda det från rivning. Hoppas.... (Du har varit på min länklista men verkar ha försvunnit! Skall åtgärdas med detsamma.)

2011-08-08 @ 18:12:01
URL: http://gamlakonsum.blogspot.com
Postat av: Prinzessin

Det är verkligen en bitterljuv bild med övergivna platser. Älskar det.

2011-08-08 @ 19:37:30
URL: http://prinzessin.blogg.se/
Postat av: Gila

Tyvärr allt vanligare ute i landsbygden nu för tiden...

2011-08-08 @ 20:11:21
URL: http://gilasgrotta.blogspot.com/
Postat av: Jenny

Det påminner mig om en före detta kollegas före detta blogg om rostsverige http://rostsverige.blogs.se/

Det är fint att dokumentera försvinnande saker tycker jag.

2011-08-08 @ 21:01:16
URL: http://lamome-oldfashioned.blogspot.com/
Postat av: Christin

Gillar inlägg som dessa.

Sorgligt och intressant på en gång. Bra att någon iallafall tar bilder åt eftervärlden.

2011-08-09 @ 16:23:52
Postat av: sandra

Mycket bra inlägg! Den sönderslagna verandan smärtade mig mest, att folk inte förstår värdet i kulturglas utan krossar det gamla hantverket, aj i hjärtat!

2011-08-09 @ 23:02:40
URL: http://livetpasofieberg.blogspot.com/
Postat av: Anna

Ujuj vilket vemod! Fagert men sorgligt.

2011-08-11 @ 10:50:47
URL: http://kulturgryningen.blogspot.com
Postat av: Gittan

Vilka vackra gamla byggnader som glöms bort överallt.Sorgligt.

2011-08-28 @ 10:31:40
URL: http://www.gittansvardag.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0